Tallipomo vakuuttaa: Esapekka Lapin työpaikka turvattu ensi kaudeksi

Pierre Budar
Pierre Budar. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin rallitallin ympärillä on vellonut isoja huhuja viime viikkojen aikana. Kovimpien puheiden mukaan ranskalaistiimi saattaisi jopa lähteä MM-sarjasta heikkojen tulosten vuoksi tällä viikolla Australian ralliin päättyvän kauden 2019 jälkeen.

Toisissa huhuissa tiimin ykköstähteä Sebastien Ogieria on viety Toyotan leiriin paikkaamaan Hyundaille siirtyvää Ott Tänakia. Juuri Ogierin mahdollinen poistuminen Citroenilta olisi huhujen mukaan viimeinen niitti Citroenin arkkuun.

Lue myös: Tommi Mäkisellä haastava palapeli koottavana – kunnon vaihtoehdot vähissä

Citroenin tiimipomo Pierre Budar antaa kuitenkin ymmärtää, että tilanne on hallinnassa. Ogier pysynee tiimissä, kuten myös suomalaiskuski Esapekka Lappi, ja ensi kauteen valmistava työ on jo täydessä vauhdissa.

– Meidän on otettava oppia Katalonian rallin tapahtumista. Koko tiimi on täydellisen sitoutunut tavoitteeseen päästä takaisin podiumille Australiassa sekä jatkamaan kauden 2020 suunnittelua. Haluamme aloittaa uuden kauden parhaassa mahdollisessa iskussa, Budar paaluttaa.

Katso alta Australian MM-rallin ennakko. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,288489″    ap mute]

 

Tänä vuonna sata vuotta täyttänyt Citroen sai täydellisen alun juhlavuodelleen, kun Ogier voitti kauden avanneen Monte Carlo -rallin. Seuraavassa osakilpailussa Ruotsissa Lappi oli kakkonen, ja maaliskuussa Ogier otti kauden toisen voittonsa Meksikossa.

Citroenin kauteen on mahtunut myös takaiskuja. Tiimillä on ollut ongelmia C3 WRC -autonsa säätöjen kanssa varsinkin asvalttikilpailuissa. Ensi kaudeksi Citroenin WRC-menopeliin on tulossa päivitetty aerodynamiikkapaketti, jota talli on jo testannut.

Lue myös: Citroenin heikkous tuli yllätyksenä Sebastien Ogierille – ”Valitettavasti emme pystyneet parantamaan”

Lue myös: Esapekka Lappi myönsi: Citroenin tulevat päivitykset tuovat mieleen Toyotan – ”Tuli mukavia muistoja”

Kauden 2019 päättävän Australian osakilpailun on tarkoitus alkaa torstaina. Kilpailu on kuitenkin vaarassa jäädä kokonaan ajamatta Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa riehuvien metsä- ja maastopalojen vuoksi. Rallijärjestäjät ilmoittivat jo maanantaina suunnitelmistaan lyhentää radikaalisti kilpailun reittiä.

Lue myös: Australian MM-ralliin radikaali muutos: EK-kilometrejä alle 100, neljää pätkää sahataan 21 kertaa

Lue myös nämä

  • Uusimmat