Quantcast

Tallipomo Tommi Mäkinen äimisteli Rovanperän temppua – ”Voimme vain kuvitella, mitä olisi tapahtunut”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä oli huikeassa lennossa Viron MM-rallin Power Stagella. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen osasi odottaa Kalle Rovanperältä huikeita esityksiä Viron MM-rallissa, mutta nuori suomalaiskuljettaja teki silti vaikutuksen pomoonsa.

Rovanperä teki upeimman temppunsa kilpailun päättäneellä Power Stagella, jolla hän jätti muut kauas taakseen. Toiseksi nopeimman ajan kellottanut Elfyn Evans taipui tallitoverilleen yli viiden sekunnin erolla.

Rovanperä kuittasi Powerilta täydet lisäpisteet jo toisen kerran tulokaskaudellaan.

– Kallen vauhti oli erittäin vaikuttavaa, sillä hän on vielä nuori kuljettaja. Hän näyttää löytävän parhaan iskunsa paineen alla kuten täällä Power Stagella, tallipomo Mäkinen suitsutti.

Katso alta kooste Viron MM-rallin viimeisten erikoiskokeiden kohokohdista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,348840″ ap mute]

 

Rovanperä ajoi Virossa viisi pohja-aikaa, mutta hänelle jäi kisasta käteen viides sija. Hän menetti lauantaina aikaa rengasrikossa puolisen minuuttia ja lisäksi hänelle mätkäistiin minuutin aikasakko.

Rovanperä jäi voiton ottaneesta Hyundain Ott Tänakista minuutin ja 18,7 sekuntia, joten hänellä olisi ollut mahdollisuudet vaikka mihin Viron sorateillä.

– Voimme vain kuvitella, mitä olisi tapahtunut ilman rengasongelmaa. Olen varma, että hän olisi voinut saada paljon paremman lopputuloksen, Mäkinen sanoi.

Lue myös: Suomalaiskuskista tuli isä kesken MM-rallin – ”Yöunet jäivät aika vähiin”

Toyota-kuljettajat jäivät Hyundain jalkoihin Virossa, vaikka kisan uskottiin sopivan hyvin Toyota Yaris WRC -autolle. Hyundai kuittasi kisasta kaksoisvoiton Tänakin ja Craig Breenin johdolla. Toyotan Sebastien Ogier, Elfyn Evans ja Rovanperä olivat seuraavilla sijoilla.

– Emme ole täysin tyytyväisiä esitykseemme. Auton säädöt eivät olleet parhaat mahdolliset näihin olosuhteisiin, Mäkinen totesi.

Mäkisen mukaan Toyota oli tehnyt pienen virheen kilpailuun valmistavissa testeissä. Toyota-kuljettajat olivat hakeneet säätöjä liian vauhdikkailla teillä.

– Olosuhteet rallissa eivät olleet samanlaiset kuin testeissä. Sunnuntaina olosuhteet olivat nopeammat, ja silloin kuljettajamme pystyivät ajamaan pohja-aikoja, Mäkinen huomautti.

Toyota jatkaa valmistajien MM-pistejohdossa, mutta Hyundai nousi viiden pisteen päähän. Seuraavan kerran pisteistä taistellaan vajaan kahden viikon kuluttua Turkissa.

Lue myös: Kalle Rovanperältä ilmiömäinen veto ja täydet lisäpisteet! Tänak nousi voitolla MM-taistoon

Lue myös: Kalle Rovanperä häikäisi Viron MM-rallin päätöksessä – ”Ison työn sai tehdä”

Lue myös: Suomalaisten WRC-kuskien tiimillä tuskaista – ”Vauhtimme ei riitä maailman kärkeen”

Lue myös nämä

  • Uusimmat