Tallipomo Mäkinen saanut jo tarpeekseen – ”Oppiminen alkaa jo kyllästyttää”

Tommi Mäkinen ja Ott Tänak
Tommi Mäkinen ja Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan rallitallin Meksikon MM-ralli oli jälleen murheellinen. Suomalaiskuskit Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi keskeyttivät jo perjantaina. Viron Ott Tänak puolestaan hyytyi mystisesti lauantaina.

Sekä Latvala että Lappi manasivat, kun moottorin lämpötilat nousivat liian korkeiksi Meksikon kuumissa olosuhteissa vuoristoteillä. Latvala keskeytti laturivikaan, Tänakin ongelmaksi tuli turbon kiukuttelu ja Lappi ajoi rehellisesti pihalle.

– Meksiko on MM-sarjan rankin ralli. Meillä on yhä opittavaa, vaikka täytyy sanoa, että oppiminen alkaa jo kyllästyttää. Ensi vuonna tulemme takaisin ja ongelmat täytyy olla ratkaistuna, Mäkinen sanoo Motorsport Newsin verkkosivuilla.

MM-sarjaa ajetaan kuumassa kelissä myös jatkossa, kuten Sardinian ja Turkin osakilpailuissa. Näissä kisoissa korkeuserot eivät kuitenkaan ole merkittäviä. Mäkinen uskoo, että ongelmat Yaris WRC:n osalta johtuivat nimen omaan Meksikon rallin korkeasta ilmanalasta.

– Ei meillä ole kiirettä tehdä muutoksia. Ongelmat eivät tule toistumaan merenpinnan tasolla. Toki töitä on kovasti edessä. Emme ymmärrä Jari-Matin laturi- ja Ottin turbovikaa. Se oli outoa, Mäkinen päättää.

Lue myös nämä

  • Uusimmat