Kalle Rovanperä. Kuva: AKK Sports Oy

Tallipomo Mäkinen pitää ovea auki Kalle Rovanperälle? – ”Meillä on myös pitkän tähtäimen suunnitelmia”

Toyotan rallitalli luottaa ensi kaudella MM-sarjassa kokemukseen. Tommi Mäkisen johtamassa tiimissä ajavat Kris Meeke, Jari-Matti Latvala sekä kirkkaimpana tähtenä Ott Tänak.

Toyota julkisti tällä viikolla Latvalan ja Meeken sopimukset. Molempien herrojen kontrahti kattaa tällä erää vain ensi kauden. Väkisinkin tulee mieleen, että vuodeksi 2020 Mäkisen kiikarissa on takuuvarmasti koko rallimaailmaan kirkkain tulevaisuuden lupaus Kalle Rovanperä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

– Kallen tilanteesta minun on vähän vaikea sanoa. Olen ymmärtänyt, että heillä on Skodan kanssa sopimus. Toki Kalle varmasti kuuluu niiden kuskien joukkoon, jota ihan jokainen talli seuraa todella tarkasti ja haluaa riveihinsä, Mäkinen toteaa Rallit.fille.

Vastikään 18 vuotta täyttänyt Rovanperä ajaa ensimmäistä kauttaan MM-sarjassa Skoda Fabia R5:lla. Nuorukainen on aiemmin kertonut Rallit.fille, että aikoo myös ensi kaudella jatkaa WRC2-luokassa pääpainon ollessa vielä hänelle tuntemattomissa kisoissa.

– Kalle on tulevaisuuden väriläiskä ja tuo varmasti uutta kiinnostunutta porukkaa seuraamaan rallia. Hän on siinä mielessä erittäin hyvä uuden sukupolven tähti, Mäkinen myöntää.

Mäkisen puheista voi päätellä, että ovea pidetään Rovanperälle auki ensi kauden jälkeen takuuvarmasti.

– Totta kai me aina seurataan tilannetta. Meillä on myös pitkän tähtäimen suunnitelmia. Katsotaan, että missä vaiheessa mikäkin asia on ajankohtainen, tallipomo sanoo.

– Meillä on mahdollisuuksia toimia aina tilanteen mukaan. Me ei oteta koskaan useampia kuljettajia, vaan halutaan, että kaikilla kolmella on täysi kausi.

Lisää aiheeseen liittyviä tuoreita uutisia:
Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi
Toimituspäällikkö