Tallipomo Mäkinen: En ole tainnut koskaan nähdä tällaista

Tommi Mäkinen
Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen oli ihmeissään Ruotsin MM-rallin perjantain tapahtumista.

MM-sarjan kärkikuljettajat putosivat kauas kärjestä, kun he joutuivat putsaamaan teitä irtolumesta ja ajamaan historic-autojen urissa. Monte Carlossa voiton ottanut Sebastien Ogier on kisassa vasta 12:ntena, Toyotan Ott Tänak yhdeksäntenä ja virolaisen tallikaveri Jari-Matti Latvala kahdeksantena.

– En ole tainnut koskaan aiemmin nähdä tällaista rallin avauspäivää. Erikoiskoeajoista näkee suoraan, kuka pärjäsi Monte Carlossa ja kuka ei pärjännyt, Mäkinen kertoi.

– Tien auraamisella on nyt entistäkin suurempi vaikutus, sillä kaikki käyttävät leveämpiä renkaita kuin aikoinaan. Tilanne on varmasti erittäin turhauttava MM-sarjan kärkikuljettajille kuten Ottille ja Jari-Matille.

Esapekka Lappi on kilpailussa seitsemäntenä parhaana Toyota-kuljettajana. Lappi oli perjantaina parhaimmillaan toisena, mutta vierailu lumipenkassa pudotti pieksämäkeläisen reilun puolen minuutin päähän kärjestä.

– Esapekka teki pienen ja valitettavan virheen. Hän olisi voinut saada lauantaille hyvän lähtöpaikan ja taistella kärjessä. Hän on kuitenkin näyttänyt vauhtinsa ja itseluottamuksensa näissä olosuhteissa, Mäkinen sanoi.

Lue myös nämä