Quantcast

Tallipomo Latvalalta positiivinen uutinen Kalle Rovanperästä

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan tiimi sai parsittua Kalle Rovanperän kilpa-auton kuntoon Patajoen vauhdikkaan ulosajon jälkeen. Talli paiskoi töitä Rovanperän auton äärellä koko kolmen tunnin sallitun ajan verran.

Tallipäällikkö Jari-Matti Latvala vahvisti Rallit.fille, että Rovanperä jatkaa sunnuntaina kisaa Ralli2-säännön turvin ja hyökkää Ruuhimäessä Power Stage -pisteiden kimppuun.

–  Auto on nyt kunnossa ja kaikki valmista huomista varten, että Kalle voi lähteä liikkeelle huomenna, Latvala sanoi lauantain päätteeksi.

Äkkipysähdys hiekkakasaan oli sen verran kova, että Rovanperä kävi sairaalassa tarkistuksessa. Tärsky tuntuu varmasti vielä sunnuntaiaamuna jäsenissä, mutta kilvanajoa se ei Latvalan mukaan estä.

– Kun auto meni hiekkakasaan, Kallella oli jotenkin kädet vähän ristissä. Sen verran se tökkäsi, että tuonne lapojen seudulle hän oli ottanut tärskyä. Jos hän ei kuitenkaan olisi kunnossa, hän ei starttaisi huomenna, Latvala huomautti.

Lauantain rallipäivä oli Latvalan tiimille kaksijakoinen. Rovanperän lisäksi myös japanilaiskuski Takamoto Katsuta jäi reitin varrelle ulosajon vuoksi. Sen sijaan Elfyn Evans ajoi yhden uransa parhaista kisapäivistä nousten kolmannelta sijalta kilpailun kärkeen. Evansia säestävät Esapekka Lappi ja Sebastien Ogier sijoille neljä ja viisi.

– Menetimme kaksi autoa viidestä matkalle, mikä oli tietenkin negatiivista. Se positiivisin ja tärkein asia kuitenkin on, että meillä on yksi auto rallin kärjessä, Latvala summasi.

Sunnuntain 46 EK-kilometrille Evans lähtee 9,1 sekunnin johtoasemassa ennen Hyundain Ott Tänakia. Latvalalla siis riittää jännitettävää. Panoksena on Toyotan vuodesta 2017 jatkunut voittoputki Keski-Suomen sorateillä.

– Sunnuntain erikoiskokeet ovat vauhdikkaita, mutta onneksi tuttuja pätkiä. Uusilla erikoiskokeilla voi aina tulla yllätyksiä, jos tulee kivi esiin tai muuta vastaavaa. Nyt on vähän helpompi lähteä katsomaan, mutta jännää on varmasti, Latvala mietti.

Sunnuntaina Suomen MM-rallissa ajetaan Laukaan ja Ruuhimäen erikoiskokeet molemmat kahteen kertaan.

Katso alapuolelta Suomen MM-rallin lauantain iltapäivän ja illan erikoiskokeiden parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,389226″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat