Quantcast

Tallipomo Latvala pääsee itse tositoimiin – mukana historic-rallissa kotikulmillaan

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala Peurunka-rallissa vuonna 2019. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan tuore tallipäällikkö Jari-Matti Latvala pääsee tositoimiin, sillä mies on ilmoittautunut mukaan helmikuun 13. päivä ajettavaan Mesikämmen-ralliin.

Kilpailu ajetaan aivan Latvalan kotinurkilla Ähtärissä. Alla on tuttuun tyyliin Toyota Celica 2000 GT-Four. Kartanlukijana toimii Latvalan rinnalla historic-kisoissa viihtynyt, nykyisin Toyotan rallitallissa Takamoto Katsutan valmentajana sekä testikuskina toimiva Juho Hänninen.

Rallin järjestää Alavuden Autourheilijat. Kisa on Historic Rally Trophy- ja BMW Rally -sarjan osakilpailu. Kisakeskuksena toimii Hotelli Mesikämmen.

Latvala kertoi esittäneensä ehdon Toyotalle historic-kisojen ajamisesta ennen suostumisesta tallipomon tehtävään.

– Sanoin heille, että minun pitää saada ajaa historic-ralleja. Ajamista en voi kokonaan lopettaa, koska se on minulla verissä, Latvala kertoi joulukuussa Rallit.fille.

Latvala ja Hänninen ajoivat viime vuonna yhdessä neljä kansallista rallia sekä Ruotsin MM-rallin. Ähtärissä kaksikko oli viimeksi mukana vuonna 2018, mutta tuolloin kisa päättyi keskeytykseen.

Tuurilaisen uusi ura tallipäällikkönä sai unelmastartin viime viikonloppuna Monte Carlossa, kun Toyota saalisti kaksoisvoiton. Kalle Rovanperä säesti neljännellä ja Katsuta kuudennella sijalla. Toyota repäisi heti 22 pisteen etumatkan valmistajien MM-sarjassa Hyundaihin nähden.

Rallin MM-sarja jatkuu helmikuun lopussa Rovaniemen osakilpailulla.

Katso alta Toyotan juhlat Monte Carlossa. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,364524″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat