Quantcast

Tallipomo Latvala odottaa Uuden-Seelannin rallia vesi kielellä – ”Voimme taistella voitosta”

Rallin MM-sarja jatkuu ensi viikolla Uudessa-Seelannissa, jonne WRC-autot palaavat kymmenen vuoden tauon jälkeen.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan WRC-tallin päällikkö Jari-Matti Latvala odottaa ikonisen kisan paluuta innokkaasti. Omalla ajourallaan Latvala ylsi Uudessa-Seelannissa voittoon kaudella 2010.

– Tiet Uudessa-Seelannissa ovat uskomattoman hienoja, niitä ei löydä mistään muualta. Minulla oli tosiaan ilo juhlia siellä voittoa vuonna 2010. Se oli todella tiukka taistelu Sebastienia (Ogier) vastaan, Latvala muistelee voittoaan, joka ratkesi vasta viimeisellä erikoiskokeella.

Edellisessä MM-rallissa Kreikassa Toyota jäi pahasti pahimman kilpailijansa Hyundain jalkoihin. Latvala toivoo, että nopeilta Uuden-Seelannin sorateiltä japanilaisvalmistaja löytää viimeisen kirin varmistaa sekä valmistajien että kuljettajien MM-tittelit nimiinsä.

– Odotan henkilökohtaisesti kisaa todella kovasti. Uskon, että niin tekee myös koko tiimi. Kreikan kisa oli tietenkin iso pettymys, ja sieltä voimme ottaa oppia tulevaisuuteen samankaltaisia ralleja ajatellen, Latvala summaa.

– Uuden-Seelannin ralli on kuitenkin hyvin erilainen soraralli. Tienpinta on pehmeämpi ja tiet nopeita sekä jouheita. Tien kallistukset tekevät sen, että tuntuu kuin tanssisit autosi kanssa.

Toyotan nelikosta vain Ogierilla on kokemusta Uudesta-Seelannista vuosikymmenen takaa.

– Muille kuskeille kyseessä on ihan uusi haaste, mutta olen varma, että he nauttivat teistä. Olen luottavainen, että voimme taistella voitosta, Latvala toteaa.

Uuden-Seelannin MM-ralli käynnistyy Aucklandin keskustassa ajettavalla yleisöerikoiskokeella torstaiaamuna Suomen aikaa.

Katso alapuolelta Kreikan MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat