Tallipomo kertoi syyn Esapekka Lapin onnettomuudelle: ”Olemme onnellisia, että heillä on kaikki hyvin”

Pierre Budar. Kuva: Citroen Racing

Esapekka Lappi ja kartanlukija Janne Ferm keskeyttivät Argentiinan MM-rallin rajuun ulosajoon perjantain viimeisellä erikoiskokeella.

Citroen osui penkkaan ja pyöri hurjasti tiellä. Lappi ja Ferm selvisivät tilanteesta ilman pahempia vammoja, mutta auto meni niin huonoon kuntoon, ettei suomalaispari pysty jatkamaan kilpailua lauantaina.

– Olemme erittäin pettyneitä Esapekan ja Jannen puolesta. He olisivat ansainneet parempaa kuin tämän ulosajon, tallipäällikkö Pierre Budar kertoi.

– Tärkeintä on se, että Esapekka ja Janne ovat kunnossa. Olemme onnellisia, että heillä on kaikki hyvin, Citroen-pomo painotti.

Katso alla olevalta koostevideolta Lapin ja Fermin hurja tilanne. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Tilanteessa oli hurjasti vauhtia ja ainekset pahempaankin, sillä yleisöä oli aivan tien reunalla seuraamassa rallia. Tallipäällikkö Budar kertoi syyn, joka todennäköisesti johti onnettomuuteen.

– Rysäys oli iso pettymys. Mielestämme se oli seurausta eturenkaan rikkoutumisesta. Silloin voi käydä näin tällaisissa olosuhteissa, Budar sanoi.

Lapilla ja Fermillä on vain hetki aikaa nuolla haavojaan. Kauden seuraava osakilpailu alkaa jo vajaan kahden viikon kuluttua Chilessä.

– Tuemme Esapekkaa, jotta hän voi palata takaisin vahvempana. Hänen pitää olla henkisesti vahva Chilen rallin alkaessa, Budar totesi.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja