Quantcast

Tallipomo Jari-Matti Latvalalta isot kiitokset Kalle Rovanperälle – ”Se on erittäin vaikea tehtävä”

Kalle Rovanperä ja Jari-Matti Latvala
Kalle Rovanperä ja Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Kalle Rovanperän ajopäivä Monzan MM-rallissa oli nuorelle miehelle itselleen varmasti turhauttava.

Talli pyysi Rovanperää ajamaan kisan varmistellen läpi, jotta takuuvarmasti ainakin yksi Yaris WRC pääsee maaliin saakka sunnuntaina, mikä varmistaisi Toyotan merkkimestaruuden. Rovanperä jäi perjantain seitsemällä erikoiskokeella kärjestä liki kaksi minuuttia.

–  Kaikki kiitos Kallelle, hän ajaa järkevästi. Olemme pyytäneet häntä toimimaan tukena, ja hän on hoitanut hommansa hyvin. Se on erittäin vaikea tehtävä. Kuljettajana osaat joko ajaa hiljaa tai täysillä, mutta välimallin vauhti on vaikeampi juttu löytää, tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kertoi Rallit.fille.

– Sanoin Kallelle, että ota tämä oppina. Jos jonain päivänä ajat rallin maailmanmestaruudesta, sinun pitää siinä kohtaa osata pelata sitä vauhtia ja säädellä sitä, jotta saa tarvittavat pisteet. Tämä on sitä oppia, mitä voi ammentaa tulevaisuudessa.

Käytännössä vain ihme vie Toyotalta valmistajien MM-tittelin. Homma oli ratketa jo viime kuussa Kataloniassa, mutta Hyundai sai vielä venytettyä mestaruuskamppailun ratkaisua.

– Espanjassa jäätiin niin lähelle merkkimestaruutta, että sen jälkeen on ollut pientä hermostuneisuutta. Se on niin lähellä. Jos me tässä kohtaa mokataan, niin kyllä me aika idiooteilta näytetään, Latvala naureskeli.

Kuuntele alta Latvalan haastattelu perjantain ajopäivän jälkeen. Juttu jatkuu videon alla.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,393339″ floating=”2″ ap mute]

 

Kisan voittotaisto on perjantain perusteella kuljettajien mestaruudesta kamppailevien Sebastien Ogierin ja Elfyn Evansin välinen. Evans johtaa reilun sekunnin erolla ennen lauantain erikoiskokeita.

– Hyvä päivä meidän tiimiltämme. Ennen ensimmäistä erikoiskoetta vähän jännitti, että minkälainen vauhti meillä on, koska Espanjassa emme olleet ihan parhaimmillamme. Nyt näki heti avauspätkästä lähtien, että auto ja kuskit ovat iskussa, Latvala summasi.

– Ogier oli heti jopa yllättävän kovassa vedossa. Näki, että nyt on sellainen hetki, että hän haluaa ajaa rallin maailmanmestaruudesta voittamalla tämän kilpailun. Samalla täytyy myös sanoa, että Elfyn pistää loistavasti kampoihin.

Lue myös nämä

  • Uusimmat