Quantcast

Tallipäälliköltä ylistyslaulu Teemu Suniselle – ”Ylitti kaikkien odotukset”

Teemu Suninen ja Malcolm Wilson
Teemu Suninen (oik.) ja M-Sport Fordin johtaja Malcolm Wilson. Kuva: Miika Wuorela
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin tallipäällikkö Malcolm Wilson ei voinut kuin ylistää Teemu Sunisen suoritusta Saksan MM-rallissa.

Suninen ajoi vasta ensimmäistä kertaa Ford Fiesta WRC -autolla asvalttikilpailussa, mutta suomalaiskuljettaja ei sortunut virheisiin haastavassa rallissa. Ongelmaton ajo toi Suniselle lupauksia antavan viidennen sijan.

– Teemu oli aivan fantastinen viikonloppuna. Hän ylitti kaikkien odotukset ensimmäisessä WRC-autolla ajamassaan asvalttirallissa, tallipomo Wilson suitsutti.

– Teemu on todella nopea oppimaan ja hän pystyi sisäistämään erittäin paljon asioita viikonlopun aikana. Hän teki huikean esityksen, joka vihjaa siitä, että hänellä on potentiaalia olla yhtä vakuuttava asvaltilla kuin hän on soralla, Wilson jatkoi ylistyslauluaan.

Suninen ajoi vain yhden testipäivän asvaltilla Saksan MM-rallia varten. Kisaviikonloppuna Suninen keskittyi kokemuksen keräämiseen, mutta myös vauhtia löytyi.

– Kehityimme pätkä pätkältä ja pääsimme jopa aika lähelle Sebiä (Sebastien Ogier). Seb sanoi, että hän yritti tulla kaiken, mitä hän vain pääsi. Voi sanoa, että olimme lähellä häntä, Suninen sanoi Rallit.fille.

– En olisi uskonut, että pystyn heti ensimmäisessä asvalttikisassa ajamaan näin hyviä aikoja.

Suninen ajaa kaikki loppukauden rallit Fordin WRC-autolla. Seuraava asvalttikisa on ohjelmassa lokakuun lopulla Kataloniassa.

– Täytyy muistaa, että jokainen kisa on erilainen. Espanjassa on täysin erilaista asvalttia ja siellä on erilaiset haasteet, Suninen painotti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat