Quantcast

Tallipäällikkö Räikköseltä paljastus: Eerik Pietarisen tähtäimessä useampi MM-ralli tänä vuonna

Lievestuoreella majaansa pitävän Printsportin kalustolla on moni suomalainen rallitähti niittänyt mainetta niin koti- kuin ulkomaillakin.
Eero Räikkönen
Eero Räikkönen pyörittää Printsport Racingia Laukaan Lievestuoreella. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänä vuonna rallin SM-sarjassa Printsportin väreissä ajavat muun muassa Aleksi Röyhkiö, Lauri Joona, Roope Korhonen ja Eerik Pietarinen. Näistä kuskeista Pietarisella on tosin suunnitelmissa kiertää myös useampia MM-ralleja lievestuorelaistallin kanssa, mikäli tiimipomo Eero Räikköstä on uskominen.

Koronapandemia on tuonut omat haasteensa myös Räikkösen tiimin toimintaan, mutta rallipalveluja sekä varaosia ralliautoihin on kuitenkin liikuteltu lähes normaaliin tahtiin. Ralliauton vuokraamisen lisäksi Printsportilta voi ostaa myös huollon ja ylläpidon omaan kilpa-autoon.

– Töitä on ollut koko ajan ihan hyvin, vaikka toki taloudellisesti siinä omat haasteensa olikin. Silloin kun korona alkoi, tuli pieni lomantynkä siihen väliin. Ei tosin tehnyt meille yhtään huonoa ottaa pikkaisen aikaa happea, Räikkönen muistelee Rallit.fille.

– Tämä vuosi on lähtenyt ryminällä käyntiin, ei olla paljoa ehditty huilata. Ruotsista alkaa sitten ulkomaan kisatkin taas tämän kauden osalta pyörimään. Jos se oikein menee, niin Portugali, Sardinia, Viro, Espanja ja toki Suomen MM-ralli ovat ohjelmassa. Katsotaan, jos Eerik intoutuisi ajamaan.

Pietarinen kisasi SM-kauden avausrallissa Rovaniemellä, mutta hyvän alun jälkeen hankivisiitti pilasi kunnon tuloksen. Tuusulalainen on mukana Ruotsin MM-rallissa Printsportin Volkswagen Polo R5:lla. Vuoden 2018 Suomen mestarin viimeiset kaudet eivät ole sujuneet odotusten mukaan, mutta nyt haetaan vielä uutta nostetta uralle.

Printsportilta löytyy kolme R5-luokituksen autoa vuokratoimintaan sekä yksi uusi Rally3-auto. Juuri Rally3-kategoriasta Räikkönen odottaa paljon, joskin toivoo luokkaan lisää autonvalmistajia. Toistaiseksi noin 100 000 euron hintaisen kilpurin voi hankkia vain M-Sport Fordilta.

– Vähän me olemme odotelleet, että tulisi muitakin merkkejä siihen luokkaan mukaan.  Ovathan ne hyviä autoja. Siinä on ihan kokonaan uusi ryhmä ihmisiä, jotka voisivat rallia ajaa nelivetoautolla, Räikkönen toteaa.

– Jos oikein ajattelee, niin Mitsubishi Evo10:n jälkeen ei tuohon segmenttiin ole mitään uutta tullut. Kyseessä on kuitenkin tehdastekoinen ralliauto, mikä on jonkinlaisessa inhimillisessä hintaluokassa.

SM-sarjan SM3-luokassa on nähty tällä kaudella toistaiseksi neljä Rally3-luokituksen Fordia. Rovaniemellä voittoa juhli Roope Korhonen ja Riihimäellä Lauri Joona.

Katso alapuolelta Aleksi Röyhkiön tyylinäyte Printsportin Volkswagenin ratissa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,398276″ ap mute]

Lue myös nämä