Tällaisella autolla latvialaistoivo debytoi MM-rallin pääluokassa – ”Näyttää upealta”

Martins Sesksillä on edessään iso viikko.
Ford Puma Rally1
Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sesks kilpailee ensimmäistä kertaa rallin MM-sarjan pääluokan autolla ensi viikolla ajettavassa Puolan MM-rallissa. Latvialaislupauksen kilpurina on M-Sportin Ford Puma Rally1.

Puolan vauhdikkaassa sorakilpailussa Sesksin Ford Pumassa ei poikkeuksellisesti ole hybridiyksikköä lainkaan. Tarkoituksena on, että Sesks kerää autosta kokemusta heinäkuun puolivälin jälkeen ajettavaa Latvian MM-rallia varten, jossa hänellä on käytössään täysiverinen Rally1-hybridiauto.

Sesks paljasti tällä viikolla autonsa värityksen isoa kilpailuaan varten.

– Minulla on ollut aina punaisia autoja urallani, kartingista alkaen. Mutta toinen asia on se, että halusimme osoittaa kiitollisuutta Latvialle sekä uskomattomille ihmisille ja faneille, jotka ovat tukeneet meitä tuomaan Latvian värit MM-sarjaan, Sesks kertoo MM-sarjan nettisivuilla.

Ford Puma Rally1
Kuva: M-Sport Ford WRT
Ford Puma Rally1
Kuva: M-Sport Ford WRT

– Mielestäni se näyttää upealta ja tuo lisää väriä sarjaan. Nämä olivat kaksi tärkeintä pointtia suunnittelussa.

Sesks ajoi maanantaina ensimmäisen testinsä Pumalla Virossa.

– Se oli nopein maanantai, mikä minulla on koskaan ollut. Se oli uskomatonta, Sesks hehkuttaa.

– Sellaista downforcea ei voi kokea missään muualla, paitsi ehkä formula ykkösissä. Kun ajaa kovaa, voi ajaa vieläkin kovempaa. Ja kun ajaa kovempaa, autoa pystyy käsittelemään paremmin. Sitä pitää opetella ja siihen pitää luottaa. Ralleista ei tule helppoja, mutta odotan innolla opettelemista.

Sesks, 24, on kilpaillut viime vuosina pääasiassa rallin EM-sarjassa. Viime kaudella hän sijoittui sarjassa toiseksi ja otti voiton Puolan nopeassa EM-osakilpailussa.

Puolan MM-ralli ajetaan 27.-30. kesäkuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat