Tällä autolla rallihistoria sai alkunsa, Kalle Rovanperä pääsi treffeille ”ensi-ihastuksensa” kanssa

Kalle Rovanperä pääsi testaamaan uudistunutta Toyota Starletia lumissa maisemissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä aloitti ralliharrastuksensa kahdeksanvuotiaana kyseisellä Starletilla, mutta auto on kokenut melkoisen uudistuksen sen jälkeen. Puolustava maailmanmestari kurvailee Toyotallaan Jyväskylän Talvirallissa maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna nolla-autona. Varsinaisia aikoja ei siis Rovanperältä oteta, mutta taatusti vauhtia on luvassa.

Suomalaistähti kertoi jo aiemmin Rallit.fille haluavansa ajaa edes pienen testin autolla, sillä se on kokenut sen verran ison muodonmuutoksen, että treeni tuli tarpeeseen.

– Toivottavasti kaikki pelaa. Autoa on muutettu aika paljon. Toivottavasti edes vähän ehdittäisiin ajaa testiä ennen Jyväskylää, sillä autossa on niin paljon uutta, että minulla ei ole mitään hajua, miten se auto toimii. Niin paljon on uusia osia ja kaikki on muuttunut, Rovanperä sanoi tammikuussa.

Rovanperä pääsi testaamaan kilpuriaan tänä viikonloppuna.

– Ensimmäiset kilometrit päivitetyllä Starletilla. Auto kuulostaa ja näyttää uskomattomalta. Luvassa lisää myöhemmin, Rovanperä twiittasi.

https://twitter.com/KalleRovanpera/status/1626986271397625856

Nuori suomalaismestari sai ensikosketuksensa ralliautoilusta Toyota Starletin ratissa, mutta samaisella autolla hän ajoi myös ensimmäiset sprinttikisansa Virossa vuonna 2011.

Rovanperän kartanlukija Jonne Halttunen ajaa niin ikään nolla-autoa Jyväskylän Talvirallissa. Halttusen ajopelinä on Toyota Corolla GT, jonka värityksen mies julkisti tällä viikolla.

Lue lisää: Kalle Rovanperän kartturi julkaisi oman ralliautonsa upean värityksen

Lue myös nämä

  • Uusimmat