Takkuinen alkukausi piinaa Latvalaa – ”Kaipaan onnistumisen tunnetta”

FIA:n lehdistöpomo Hayley Gallagher usutti Latvalan nimikirjoituspuuhiin. Kuva: Aki Hietavala.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan kokeneen suomalaiskuskin Jari-Matti Latvalan alkukausi rallin MM-sarjassa on ollut erittäin vaisu. Latvala lähti kauteen jälleen mestaruus mielessään, mutta epäonninen alkukausi on vesittänyt haaveet jo viiden osakilpailun jälkeen.

Latvala janoaa uutta nostetta kauteen tämän viikon Portugalin rallista.

– Alkuvuosi on ollut kiistatta vaikea. Se ei ole ollut sitä mitä olisin halunnut. Sitä on kuitenkaan turha surkutella, sillä asialle ei enää voi mitään. Toivottavasti Portugalissa homma kääntyy vihdoin parempaan suuntaan, Latvala sanoi Rallit.fille keskiviikkona Matosinhosin huoltoparkissa.

– Kaipaan sitä onnistumisen tunnetta, sillä sitä en ole kokenut pitkään aikaan. Pitää vaan yrittää pysyä positiivisena ja jaksaa tehdä kovasti töitä.

Latvalan tallikaveri Ott Tänak oli edellisessä kisassa Argentiinassa ylivoimainen ykkönen. Myös Latvalan vauhti oli kärkiluokkaa ennen keskeytystä. Esapekka Lappi nakutti niin ikään Toyotalla loistavia aikoja, mutta kolme rengasrikkoa söivät mahdollisuudet loistosijoitukseen.

Toyotan vastustajat ovatkin ilmaisseet pieniä huolestumisen merkkejä, sillä soralla ajetaan myös seuraavat kolme osakilpailua.

– Se on ihan positiivinen merkki, jos muut ovat huolissaan. Jos auto on nopea, niin silloin tietää, että on mahdollisuudet ajaa voitosta. Jos olet taas altavastaajana, niin ranteella joutuu liikaa paikkaamaan. Se on aina haastavaa, kun joutuu ottamaan riskejä. Kun auto on nopea ja kilpailukykyinen, niin se antaa tietyllä tavalla itseluottamusta, Latvala pohdiskeli.

Lue myös nämä