Taisko Lario nopein kaksivetoinen lauantaina Ruotsin MM-rallissa

Tade Lario. Kuva: RallyPixels/NIikos Katikis.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Helsinkiläinen rallikuljettaja Taisko ”Tade” Lario piiskasi Peugeot 208 R2:n hurjaan liitoon lauantaina Ruotsin MM-rallissa. Lario oli kartturinsa Tatu Hämäläisen kanssa nopein kaksivetoinen autokunta.

22-vuotiaan Larion päivään mahtui kolme pohja-aikaa ja viisi noteerausta kolmen parhaan kuskin joukkoon. Vain avauserikoiskokeella aamulla edessä ollut auto pakotti suomalaisparin pysähtymään, mikä söi aikaa.

– Ainoa ongelma oli aamun ekalla pätkällä, kun edessä mennyt auto oli ajanut ulos ja meidän piti sen takia pysähtyä. Sieltä me saadaan laskennallinen aika myöhemmin, Lario selvitti.

– Muuten päivä meni erittäin hyvin ja ajettiin iso nippu kovia aikoja. Olen erittäin tyytyväinen vauhtiin. Tämä päivä todisti, että voimme ehdottomasti taistella tässä luokassa voitosta, Lario jatkoi.

CHL-Sport Auto -tallissa ajava Lario on WRC3-luokassa ennen sunnuntain kisapäivää kahdeksantena. Larion ja Hämäläisen kisa meni pipariksi perjantaina, kun kaksikko piipahti värmlantilaisessa lumipenkassa. Työntöapua ei heti löytynyt ja ero venähti kärkeen suureksi.

Sisukas suomalaislupaus aikoo kuitenkin ajaa täysillä maalilipulle saakka. Sunnuntaina jatketaan siitä, mihin tänään jäätiin.

– Täysiä me on ajettu, mutta toki ilman riskejä. Yritetään nousta vielä huomenna tuloksissa ylöspäin, vaikka se ajamalla voi olla vaikeaa. Pitää kuitenkin yrittää ruutulipulle saakka. Rallissa ei koskaan tiedä, mitä kaikkea voi tapahtua, Lario paaluttaa.

– Nyt on ainakin näytetty, että me pystytään kärjen vauhtiin ihan selvästi. Tämä oli meiltä todella loistava. Oli todella makeaa ajaa upeita pätkiä. Hypättiin myös monta kertaa komeasti, varsinkin legendaarisesta Colin´s Crestistä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat