Tade Lariolle uran avausvoitto rallin MM-sarjassa – ”Tämä oli todella iso juttu minulle”

Taisko "Tade" Lario ja Tatu Hämäläinen
Taisko "Tade" Lario ja Tatu Hämäläinen. Kuva: Honza Fronek
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Helsinkiläinen 22-vuotias rallikuljettaja Taisko ”Tade” Lario ja kartturi Tatu Hämäläinen pääsivät juhlimaan sunnuntaina Saksassa uransa avausvoittoa rallin MM-sarjassa. Suomalaiskaksikko vei WRC3-luokan nimiinsä murskaavasti yli 11 minuutin erolla ennen Italian Enrico Brazzolia.

– Nyt on aivan mielettömän upea fiilis. Ensimmäinen voitto MM-sarjassa on aina ensimmäinen voitto. Tämä oli todella iso juttu minulle, Lario hehkutti.

– Jo perjantaina revittiin niin iso ero luokassa, että kaksi muuta päivää ajettiin varman päälle, mutta silti kovaa.

CHL Sport Auto -tallissa Peugeot 208 R2:lla ajava Lario oli myös kaksivetoisten nopein Saksassa. Luokkavoitto ei kuitenkaan tullut helpolla, sillä Saksan asvalttiteillä vaanii aina monia yllätyksiä liukkaan soran ja mudan muodossa. Isommilla autoilla ajavat MM-sarjan kärkinimet nostavat myös kiviä tielle mutkissa.

– Ralli oli juuri niin vaikea kuin odotimme. Ajoimme kuitenkin ehjä kisan, eikä meillä ollut kuin pieni rengasrikko lauantaina. Yksi risteys vedettiin myös leveäksi ja pieni lommo tuli puskuriin. Läheltä piti -tilanteita ei kuitenkaan lasketa tässä hommassa, Lario naureskeli.

Lariolle ja Hämäläiselle voitto tuli tärkeään saumaan. Ykkössijan myötä suomalaiset nousivat WRC3-luokan MM-sarjassa toiseksi. Eroa MM-sarjaa johtavaan Jean-Baptiste Franceschiin on 11 pistettä.

– Voitto ja täydet pisteet MM-sarjassa sekä tukku pohja-aikoja lämmittävät mieltä. Nyt ollaan MM-sarjassa toisena. Eroa ei ole paljon ja vielä on kaksi kisaa jäljellä. Loppukausi ajetaan täysillä maailmanmestaruudesta, Lario paalutti.

– Pakkovoitto oli edessä ja se otettiin. Tehtiin se, mitä luvattiin. Nyt ollaan taistelussa taas mukana.

Uran avausvoitto sai Larion herkistymään.

– Tiimi on tosi onnellinen niin kuin kaikki muutkin. Haluan kiittää kaikkia tahoja, jotka ovat uran aikana olleet auttamassa, että tähän pisteeseen saakka on päästy. Iso kiitos tiimille, kartturille ja kaikille yhteistyökumppaneille, Lario kiitteli.

Kartturi Hämäläisen mukaan yksi voiton avaintekijä oli kokemus. Lario ja Hämäläinen olivat Saksan MM-rallissa mukana myös viime kaudella.

– Hieno kisa ajettiin. Oli paljon samoja pätkiä, niin se helpotti nuotituksessa. Ei paljoa tarvinnut nuottia hioa. Sitä myöten myös uusille pätkille osattiin katsoa sorapaikkoja paremmin. Myös kartturille oli helpompi lukea nuottia, kun tiesi, miten homma pelaa, Hämäläinen pohdiskeli.

– Nyt ollaan tässä ja erittäin tyytyväisiä. Onhan tämä uran isoin voitto. Jatkossa haetaan niitä lisää, Hämäläinen jatkoi.

Rallin MM-sarja jatkuu syyskuussa Turkissa. Lario ja Hämäläinen ajavat seuraavan kerran MM-pisteistä Walesin MM-rallissa lokakuun alussa. WRC3-luokassa kuljettajat voivat ajaa seitsemän kisaa, joista kuusi parasta tulosta lasketaan lopullisiin pisteisiin.

Lue myös nämä

  • Uusimmat