Quantcast

Tade Lario lähellä uran avausvoittoa rallin MM-sarjassa – ”Kyllä me voitto tuodaan kotiin”

Tade Lario. Kuva: Honza Fronek
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Helsinkiläiskuljettaja Taisko ”Tade” Lario ja kartturi Tatu Hämäläinen ajoivat täyden kympin päivän Saksan MM-rallissa lauantaina. Suomalaiskaksikko nakutti tasaisen varmasti päivän kahdeksan erikoiskoetta läpi ja johtoasema WRC3-luokassa säilyi.

– Olemme erittäin tyytyväisiä lauantain suoritukseen. Meillä oli iso johtomarginaali jo perjantain jälkeen, mutta onnistuimme tänään säilyttämään sen. Ei ole otettu yhtään turhia riskejä, CHL Sport Auto -tallissa ajava Lario summasi.

– Aika varmasti on ajeltu, mutta kovaa pitää silti mennä. Tänään tiellä oli paljon soraa ja mutaa. Oli vedettävä kieli keskellä suuta ja keskittyminen piti olla koko ajan tapissa.

Lauantaina Saksassa ajettiin muun muassa kuuluisa Panzerplatten liki 40 kilometriä pitkä erikoiskoe kahteen kertaan. Peugeot 208 R2:lla ajava Lario selvitti haasteen upeasti.

– Yhdellä pätkällä meiltä lähti rengas vanteelta, mutta se ei onneksi tyhjentynyt. Oli vähän tuuriakin matkassa. Muuten ei juuri ohjelmaa ollut, Lario selvitti.

– Panzerplattella osattiin hyvin varoa kivisiä paikkoja, eikä meiltä mennyt rengasta. Yksi hyppy tultiin aika nenilleen alas, mutta se kuuluu lajiin.

Larion ja Hämäläisen johtoasema WRC3-luokassa on turvallinen, sillä toisena oleva Italian Enrico Brazzoli on liki kolmen minuutin päässä.

– Sarjan kannalta voitto olisi tosi hieno tähän paikkaan. Se nostaisi meidät MM-sarjassa toiseksi. Huomenna on kuitenkin vielä yli 70 ek-kilometriä jäljellä, joten ei vielä liikaa mietitä tulevaa. Rallissa voi tapahtua mitä vaan, Lario muistuttaa.

– On meillä kuitenkin sen verran iso johtoasema, että kyllä me voitto tuodaan kotiin. Maltti on valttia huomennakin.

Sunnuntaina Saksassa ajetaan kolme erikoiskoetta. Kilpailu päättyy iltapäivällä Bosenbergin Power Stage -erikoiskokeeseen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat