Tade Lario kovin tavoittein Suomen MM-ralliin – ”Tottakai voittoa haetaan”

Tade Lario, Tatu Hämäläinen ja CHL Sport Auton tiimi.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Helsinkiläisen rallikuljettajan Taisko ”Tade” Larion ja kartanlukija Tatu Hämäläisen kesäloma on ohi. Viimeksi kaksikko ajoi kilpaa Sardinian MM-rallissa kesäkuun alkupuolella, josta tuloksena oli komea kakkostila. Tällä viikolla on palattu sorvin ääreen, kun valmistautuminen torstaina käynnistyvään Suomen MM-ralliin on alkanut täydellä tohinalla.

– Fiilikset ennen kisaa ovat äärimmäisen hyvät. Meillä on Jyväskylästä hienoja muistoja, kun vuonna 2016 oltiin luokassa toisia. Pitkä on tauko kotimaisista ralleista, sillä viimeksi on Suomessa ajettu kilpaa edellisen vuoden syyskuussa, Lario muistelee.

Tänä vuonna Lario on saalistanut WRC3-luokassa jo kaksi palkintokorokesijoitusta kolmella yrittämällä. Haaveena ja tavoitteena on napata sesongin avausvoitto kotirallista.

– On mahtavaa palata maailman parhaille ralliteille. Odotan kisaa todella innolla. Nuotitus on sujunut hyvin ja myös testit maanantaina menivät loistavasti. Auto ja mies ovat täydessä tikissä, Tade vakuuttaa.

– Tottakai me lähdetään voittoa hakemaan, mutta pitää muistaa, että varsinkin toiseen kertaan ajettavilla erikoiskokeilla rengasrikkojen vaara on aina olemassa. Ehdottomasti kuitenkin tähdätään sinne korkeimmalle korokkeelle.

MM-unelmasta ei tingitä

Peugeot 208 R2:lla kaasutteleva Lario on kauden puolivälin krouvin jälkeen kaksivetoisten MM-sarjassa jaetulla neljännellä sijalla. Sarjaa johtava Ranskan Jean-Baptiste Franceshi on ajanut kaksi kisaa Lariota enemmän. WRC3-luokassa autokunnat voivat ajaa seitsemän osakilpailua, joista kuuden parhaan kisan tulokset lasketaan lopullisiin pisteisiin.

– Todellakin mestaruus on edelleen se kirkkain tavoite. Voittoa haetaan Jyskälästä, mutta mahdollisimman korkea pistepotti on se tärkein juttu. Monet ovat ajaneet jo viisi kisaa ja meillä on vasta kolme rallia takana. Meillä on todella hyvä mahdollisuus loppukaudesta, Lario muistuttaa.

Viime vuonna CHL Sport Auto -tallissa ajava Lario ei ollut mukana Suomen MM-rallissa, mutta se ei ole minkäänlainen ongelma. Yksi helpottava tekijä on myös rutkasti uudistunut reitti.

– Viime vuonna en tosiaan ollut Jyväskylässä mukana, mutta onneksi reitti on muuttunut paljon. Silloin ne kuskit, jotka olivat täällä viime kaudella, eivät saa niin paljon etua, Lario huomauttaa.

– Isot kehut täytyy antaa järjestäjälle reitistä. Näyttää todella loistavalta. On mahtavaa, että ei ole tehty mitään keinotekoisia hidasteita, vaan on otettu mukaan enemmän pienen tien osuuksia.

Kesäloman Lario on viettänyt ladaten akkuja kauden tiukkaan loppurutistukseen.

– Me on koitettu keskittyä välillä muuhunkin kuin ralliin, vaikka se on välillä vaikeaa. Olen mökkeillyt ja urheillut paljon. Ylipäätään olen koittanut tehdä paljon muita juttuja kuin rallia, mutta tiukkaa se on tehnyt, 22-vuotias helsinkiläiskuljettaja naureskelee.

Suomen MM-ralli käynnistyy torstaina ajettavalla Harjun yleisöerikoiskokeella Jyväskylän kaupungin keskustassa. Ralli päättyy sunnuntaina.

Lue myös nämä