Suunnittelijavelhosta M-Sport Fordin tekninen johtaja

Chris Williams
Chris Williams. Kuva: Dan Bathie/M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjassa kilpaileva M-Sport Ford -talli on valinnut Chris Williamsin tekniseksi johtajakseen.

Williams on työskennellyt M-Sportilla lähes 25 vuotta ja vastannut useiden menestystä saavuttaneiden autojen suunnittelusta. Williamsin käsialaa ovat olleet muun muassa Ford Fiesta R2 1600 sekä Ford Fiesta R5.

MM-kaudelle 2017 Williams suunnitteli Ford Fiesta WRC:n, jolla Sebastien Ogier ajoi kaksi perättäistä kuljettajien mestaruutta 2017 ja 2018. Brittitiimi juhli myös valmistajien mestaruutta kaudella 2017.

Williams on ollut vastuussa myös M-Sportin tuoreimman luomuksen, Ford Puma Rally1 -hybridiauton suunnittelusta. Rallin MM-sarjan pääluokassa kilpaillaan hybridikilpureilla kaudesta 2022 lähtien.

Williams on aiemmin työskennellyt M-Sportin rallin insinööriosaston johtajana, mutta nyt hän nousee korkeammalle pallille. Aiemmin M-Sportin teknisenä johtajana toimi aiemmin Christian Loriaux, joka loikkasi Hyundain WRC-tallin palkkalistoille toukokuussa 2021.

– Tämä on suuri etuoikeus, että saan mahdollisuuden johtaa teknistä tiimiä kokonaisuudessaan, ja varsinkin tällaisena hetkenä, jolloin rakastamamme laji kokee näinkin merkittävän muutoksen, Williams kertoo M-Sportin tiedotteessa.

– Meillä on pieni tiimi innovatiivisia, sitoutuneita ja päättäväisiä insinöörejä ja suunnittelijoita. Minulla on kunnia auttaa, ohjata ja tukea heitä tuottamaan autoja, jotka kilpailevat moottoriurheilun korkeimmilla tasoilla.

M-Sportin pääpomolla Malcolm Wilsonilla on vahva luotto Williamsiin.

– Chris on ollut vastuussa useista menestyksekkäistä projekteista M-Sportilla. Ilman hänen sitoutumistaan ja päättäväisyyttään emme olisi tässä asemassa, jossa olemme tällä hetkellä, Wilson sanoo.

Williamsin suunnitteleman Ford Puma Rally1 -auton kilpailukyky paljastuu kolmen viikon kuluttua, kun rallin MM-kausi käynnistyy Monte Carlon osakilpailulla.

Katso alta kooste kauden 2021 päättäneestä Monzan MM-rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,393476″ ap mute]

Lue myös nämä