Quantcast

Suomen ralli ei päässyt mukaan – junioreiden MM-sarjan ohjelma julki

Sami Pajari
Sami Pajari oli viime vuonna kolmas JWRC-sarjassa. Kuva: M-Sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan JWRC-luokan eli junioreiden mestaruussarjan kisaohjelma julkistettiin torstaina. 

Mukaan kelpuutettiin yhteensä viisi rallia, mutta Suomen MM-ralli heinä-elokuun vaihteessa ei tällä kertaa mahtunut kalenteriin. Myöskään helmikuun Rovaniemen MM-ralli ei ole mukana, mutta se oli odotettua edelleen vallitsevasta koronapandemiasta johtuen.

JWRC-luokassa kaasutellaan avausralli Kroatiassa huhtikuussa. Sen jälkeen kuskilupaukset nähdään toukokuussa Portugalin soralla sekä heinäkuussa Viron nopeassa sorakisassa. Kauden toiseksi viimeinen ralli junioreiden osalta ajetaan Ypres-rallissa asvaltilla elokuussa. JWRC-sesonki huipentuu Katalonian rallissa lokakuussa.

JWRC 2021
JWRC-luokassa ajetaan kaudella 2021 viisi rallia. Kuva: Junior WRC Championship

Tänä vuonna JWRC-luokassa juhlitaan formaatin 20-vuotista taivalta. JWRC-luokan ensimmäisen tittelin vei muuan Sebastien Loeb kartanlukijansa Daniel Elenan kanssa vuonna 2001. Kyseisellä kaudella ajettiin Super 1600 -autoilla, eikä virallisesti sarjaa nimitetty vielä JWRC-luokaksi. Tämä kuitenkin muuttui jo seuraavalla kaudella. Sarjasta ponnistaneet kuskit ovat tähän mennessä voittaneet 16 maailmanmestaruutta, 172 osakilpailua ja olleet podiumilla 415 kertaa WRC-tasolla.

Loebin lisäksi JWRC-luokasta huipulle ovat ponnistaneet muun muassa Sebastien Ogier, Dani Sordo sekä Elfyn Evans.

– On hienoa, että JWRC-luokassa on hyvä sekoitus erilaisia kisoja mukaan. Kaikissa viidessä rallissa vaaditaan erilaisia taitoja. Se on tärkeää, että oikea talentti nousee esiin, sarjan pomo Maciej Woda sanoo tiedotteessa.

– Olemme tehneet kovasti töitä FIA:n ja WRC-promoottorin kanssa, että kuskeilla ja tiimeillä on tarpeeksi aikaa valmistautua jokaiseen ralliin ja että aikaa on myös hiljattain päättyneen edellisen kauden jälkeen. Koska viime kausi päättyi niin myöhään, halusimme taata kuskeille tarpeeksi aikaa lyödä suunnitelmansa lukkoon, Woda jatkaa.

Sami Pajari ajoi viime vuonna JWRC-luokassa kolmanneksi. Nuori suomalainen on sarjassa mukana myös tällä kaudella. Viime sesongilla sarjan voiton vei Ruotsin Tom Kristensson ennen Latvian Martins Sesksia.

Katso alapuolelta viime viikonloppuna ajetun Monte Carlon MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,364753″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat