Suomen rajan tuntumassa suunnitellaan tosissaan MM-rallin järjestämistä

Ruotsin MM-ralli
Olosuhteet eivät olleet kovinkaan talviset helmikuussa ajetussa Ruotsin MM-rallissa. Kuva: @World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ruotsin MM-ralli saattaa vaihtaa maisemaa vuonna 2022.

Edellinen Ruotsin MM-osakilpailu ajettiin tynkäversiona helmikuussa huonon lumitilanteen vuoksi. Kilpailukeskus pysyy ensi vuonna Torsbyssa Värmlannin läänissä, mutta erikoiskoetta ajetaan aiempaa pohjoisempana, jotta erikoiskokeille saataisiin kunnon talviolosuhteet.

Ruotsin rallin järjestäjät ryhtyivät pohtimaan heti viime talven kisan jälkeen, pitäisikö kilpailukeskus siirtää Värmlannista pohjoisemmaksi. Yksivaihtoehdoista on Luulaja ja sen naapurikunnat Norrbottenin läänissä. Luulaja, Boden, Kalix ja Piitime (ruotsiksi Piteå) saivat Ruotsin MM-rallin järjestäjiltä maaliskuussa kutsun hakea ralli-isännyyttäjä.

Lähimpänä Suomen rajaa on Kalix, joka on Haaparannan naapurikunta. Kunnan keskustaajamasta on matkaa vain 50 kilometriä Haaparannan ja Tornion väliselle valtionrajalle.

Katso alta kooste viime talven Ruotsin MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Erillinen työryhmä on esittänyt Luulajan kaupungille, että Luulaja ja muut kunnat voisivat tukea rallia vuosittain kolmella miljoonalla Ruotsin kruunulla eli lähes 300 000 eurolla vuosina 2022-24.

Työryhmän esitys menee seuraavaksi kaupunginvaltuuston päätettäväksi. Valtuuston odotetaan päättävän asiasta tammikuussa 2021.

– Ruotsin talviralli on ainutlaatuinen kansainvälinen MM-osakilpailu. Jos perustamme rallin Norrbotteniin, alueellamme voitaisiin järjestää yksi maailman suurimmista moottoriurheilutapahtumista, kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Fredrik Hansson maalailee.

Luulajan lisäksi myös Jämtlannin läänissä sijaitseva Östersundin kaupunki on kiinnostunut Ruotsin rallin järjestämisestä.

Ensi vuoden Ruotsin MM-ralli on määrä järjestää Torsbyn ympäristössä 11.-14. helmikuuta. Osa erikoiskokeista kulkee myös Norjan puolella. Alustavien suunnitelmien mukaan kilpailuun myydään rajallinen määrä pääsylippuja koronapandemian vuoksi.

Lue myös: Ruotsin MM-ralliin erityinen suunnitelma – lopullinen päätös ennen joulua

Lue myös: Ruotsin MM-rallin rajusti uudistettu reitti julki

Lue myös nämä

  • Uusimmat