Quantcast

Suomen MM-talvirallin pomo hehkuttaa: ”Ei tällaista ihan joka päivä kysytä”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä Tunturirallissa tammikuussa 2020. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Torstaina se viimein varmistui, että Suomi saa järjestettäväkseen rallin MM-sarjan osakilpailun helmikuussa.

MM-sarjan promootioyhtiö pyysi joulukuussa perinteikkään Suomen MM-rallin järjestäjiltä selvitystä, pystyttäisiinkö Suomessa ajamaan tänä vuonna myös talviralli peruuntuneen Ruotsin osakilpailun sijaan. Suomen MM-rallin järjestelyistä vastaava autourheilun keskusjärjestö AKK tarttui lopulta tilaisuuteen.

– Lähdimme tutkimaan mahdollisuuksia ja keskustelemaan eri osapuolien kanssa, millä tavalla kilpailu olisi mahdollista järjestää. Nyt olemme tulleet siihen pisteeseen, että voimme sanoa kilpailun toteutuvan, kertoo Jyväskylän MM-rallin kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen, joka hoitaa kilpailunjohtajan tehtäviä myös helmikuisessa MM-talvirallissa.

Tarkiaisen mukaan vaakakupissa painoi osittain se, että MM-ralli jäi viime kesänä ajamatta Keski-Suomessa koronapandemian vuoksi.

– Tavallaan oli tarve saada jotain tekemistä, vaikka ensi kesän MM-rallin valmistelut ovat myös käynnissä. Halusimme vastata huutoon, kun tällaista kysytään. Ei tällaista ihan joka päivä kysytä, että voitteko järjestää kaksi kisaa vuodessa, Tarkiainen hehkuttaa.

– Suomessa on hieno talvi ja Lapissa on tosi hyvät olosuhteet. Emme halunneet päästää tällaista mahdollisuutta käsistä.

MM-talviralli järjestetään Rovaniemen ympäristössä, missä ajetaan perjantaista alkaen rallin SM-sarjan perinteisesti avaava Arctic Lapland -ralli – eli tuttavallisemmin Tunturiralli. Helmikuinen MM-osakilpailu kantaa nimeä Arctic Rally Finland.

Tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, voidaanko erikoiskokeille myydä pääsylippuja.

– Lähdemme siitä oletuksesta, että tämä ralli pitää tehdä ilman yleisöä. Jos jotain sallitaan, katsomme tarkemmin, miten asiat voidaan toteuttaa. Se on varmaa, ettei kesärallin kaltaista yleisöjuhlaa voida toteuttaa.

Tarkiainen ei pidä mahdottomana ideana sitä, että Suomessa järjestettäisiin MM-talviralli myös tulevina vuosina.

– Siitä on puolileikillään puhuttu vuosien saatossa, että voimme tehdä kaksi MM-rallia. Jyväskylän MM-ralli on kuitenkin ykköstuotteemme ja se halutaan pitää kalenterissa. Siinä kilpailussa on 70 vuoden perinteet taustalla. Siitä ei haluta missään nimessä luopua sillä hinnalla, että saisimme talvirallin toisen kerran, Tarkiainen painottaa.

Arctic Rally Finland järjestetään 26.-28. helmikuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat