Suomen MM-rallista erilainen kisa tänä vuonna – hyödyttääkö se Kalle Rovanperää?

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomen MM-ralli on perinteisesti ajettu heinä-elokuun taitteessa, mutta tänä vuonna kilpailu siirrettiin syksyyn koronapandemia vaikutusten vuoksi.

Keski-Suomen sorateillä taistellaan MM-pisteistä kahden kuukauden kuluttua lokakuun alussa. Myöhäisempi ajankohta voi muuttaa rajusti kilpailun luonnetta.

Kesällä kisa on päästy usein ajamaan kuivissa ja lämpimissä olosuhteissa. Lokakuussa keli on huomattavasti viileämpi, ja vettä voi tulla taivaalta. Lisäksi erikoiskokeita ajetaan myös pimeän laskeuduttua.

MM-sarjan tähdillä on rutkasti kokemusta kesäisestä Jyskälästä, mutta nyt edessä on uudenlainen haaste.

– Siitä tulee täysin erilainen kilpailu. Lokakuussa voi sataa paljon ja tiet saattavat olla mutaisia, Toyotan suomalaiskomeetta Kalle Rovanperä kertoo Dirtfish-sivustolla.

– Emme ole aiemmin nähneet sellaista. Se on jotain aivan uutta, Rovanperä lisää.

Tilanne saattaa jopa hyödyttää Rovanperää, joka otti heinäkuussa WRC-uransa ensimmäisen voiton Virossa. Jyväskylän liepeiltä Puuppolasta kotoisin oleva Rovanperä on kuin kotonaan keskisuomalaisissa soraränneissä, vaikka sade toisi lisähaastetta kilpailuun.

– Tämä voi sopia hyvin Kallelle. Muilla kuljettajilla voi olla vuosien kokemus näistä teistä, mutta Kallekin tulee nyt kovaa. Hän voitti Virossa, enkä keksi montaakaan syytä, miksei hän voisi onnistua siinä muuallakin, Toyota-kuljettajan isä Harri Rovanperä vakuuttaa.

Suomen MM-ralli on ohjelmassa 1.-3. lokakuuta. Kauden seuraava osakilpailu ajetaan ensi viikolla Belgiassa.

Katso alapuolelta Viron MM-rallin parhaat palat. 

Lue myös nämä

  • Uusimmat