Quantcast

Suomen MM-rallin uusi logo julki – ”Jokainen katsoja saa löytää mielekkäimmät tulkinnat”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala vauhdissa Suomen MM-rallissa kesällä 2019. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomen MM-rallin järjestelyistä vastaava AKK julkisti Suomen MM-rallin uuden logon torstaina.

Perinteikkäälle kilpailulle piti luoda uusi logo ja ilme, kun pitkä yhteistyö Nesteen kanssa tuli päätökseen. Lokakuussa varmistui, että Neste vetäytyy pääsponsorin paikalta.

Ensi kesänä järjestettävän Suomen MM-rallin logosta löytyy teksti ”Rally Finland” sinisellä pohjalla. Kilpailun kansainvälisen nimen yläpuolelle on sijoitettu kaksi kaarta.

– Halusimme muotoilla selkeän ja sulavalinjaisen logon, jossa nimi on keskiössä. Suomen MM-rallin kansainvälinen nimi, Rally Finland, herättää jo itsessään perinteikkään suurtapahtuman mielikuvat, joita tukevat kaaren muotoiset kehät, AKK Sports Oy:n vt. toimitusjohtaja Markus Häkkinen kertoo tiedotteessa.

– Jokainen katsoja saa löytää niistä itselleen mielekkäimmät tulkinnat – meille ne edustavat rallisymboliikan lisäksi myös yhteisöllisyyttä ja suomalaisuutta. Maamme suurin vuosittainen urheilutapahtuma yhdistää yleisöjä, kilpailijoita, rallintekijöitä, kumppaneita ja alueellisia sidosryhmiä laidasta laitaan ja tekee Suomen MM-rallista sen ainutlaatuisen ja vahvasti yhteisöllisen kudelman, Häkkinen kuvailee.

Rally Finland
Suomen MM-rallin uusi logo. Kuva: Rallyfinland.fi

Suomen MM-ralli ajetaan ensi kesänä Keski-Suomen vauhdikkailla sorateillä heinä-elokuun vaihteessa. Rallijärjestäjät eivät ole toistaiseksi ilmoittaneet, onko tapahtumalle löydetty uutta pääsponsoria Nesteen tilalle.

AKK:lla on pitänyt kiirettä joulukuussa. Parhaillaan selvitetään, pystytäänkö Suomessa järjestämään kaudella 2021 myös MM-talviralli peruuntuneen Ruotsin MM-rallin sijaan. Tammikuun alkupuolella tehtäneen päätöksiä siitä, ajetaanko MM-kauden toinen osakilpailu Rovaniemen ympäristössä helmikuussa.

Katso alta kauden 2020 viimeisen MM-rallin, Monzan osakilpailun parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,358031″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat