Suomen MM-rallin sankari laittoi jäitä hattuun mestaruushaaveille – ”Aika iso vuori on vielä kiivettävänä”

Scott Martin ja Elfyn Evans
Kartanlukija Scott Martin ja Elfyn Evans juhlivat ensimmäistä kertaa urallaan Suomessa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan walesilaiskuljettaja Elfyn Evans valloitti sunnuntaina ensimmäistä kertaa urallaan Suomen MM-rallin. Voitto tuli lopulta yli 14 sekunnin erolla ennen Hyundain Ott Tänakia. 

Evans on kautta aikain toinen brittiläinen voittaja Suomessa. Aiemmin saarivaltion kuskeista vain Kris Meeke on juhlinut Jyväskylässä kaudella 2016.

– Tietenkin fiilis on tosi onnellinen tässä vaiheessa. Emme olleet varmoja, miten suorituskykyisiä tulemme olemaan. Tavoite oli toki menestyä ja aika nopeasti tunsin oloni luottavaiseksi autossa. Vauhtimme kehittyi koko ajan, Evans summasi Rallit.fille.

– Tämä on ralli, josta kaikki varmasti nauttivat. Siksi tämän voittaminen on tietenkin erityistä. Oli muutenkin erityistä, sillä tämä oli viimeinen kisa näillä autoilla soralla. Kun taistelee tällä tavalla koko viikonlopun, tuntuu voitto hyvältä.

Evans vei nimiinsä myös Ruuhimäen Power Stage -erikoiskokeen nappaamalla Suomesta täydet 30 pistettä. Tallikaveri Sebastien Ogierin etumatka MM-sarjassa puolittui. Ennen kahta viimeistä osakilpailua Ogierin johto on 24 pistettä.

– On se (mestaruus) toki vielä mahdollista, mutta aika iso vuori on vielä kiivettävänä. Teemme varmasti parhaamme viimeisissä ralleissa. Katsotaan, mihin se riittää. Emme varmasti luovuta, Evans vannoi.

Walesilainen oli lähellä mestaruutta jo viime kaudella, mutta MM-pistejohtaja keskeytti ulosajoon kauden päätöskisassa Monzassa. Ogier kiitti ja kurvaili mestariksi.

Onko tilanne nyt helpompi käsitellä, kun olet altavastaajana mestaruustaistelussa?

– Ei sillä ole eroa, pitää aina pystyä parhaimpaan mahdolliseen tulokseen. Viime vuonna johdin, ja kaikki pitivät hommaa selvänä, mutta toisin kävi, Evans kertoi.

– Nykyään voit saada maksimissaan 30 pistettä joka kisasta, ja esimerkiksi vain 15, jos olet kolmas. Näin kovassa seurassa tilanteet voivat siis vaihdella äkkiä. Tavoite pitää olla sama, olit sitten johdossa tai takana.

Evansin kausi alkoi hyvin, mutta kesäkuun Kenian MM-rallista lähtien meno on ollut takkuisempaa. Suomessa kaikki palaset loksahtivat pitkästä aikaa kohdilleen.

– Ei ole ollut helppo jakso, mutta siinä on taustalla monta asiaa. Kun voitin Ruotsissa viime vuonna, tuntui, että voin tehdä autossa mitä vaan. Nyt oli vähän samanlainen tunne ainakin paikka paikoin, kauden toisen voittonsa ajanut Evans summasi.

Katso alapuolelta Suomen MM-rallin päätöspäivän parhaat palat. 

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat