Quantcast

Suomen MM-rallin pomot nostivat esiin vakavan ongelman: ”Tämmöiset kuuropiiloleikit tuntuu tosi typerältä”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier vauhdissa Suomen MM-rallissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Katsojaturvallisuus on yksi kestoaiheista, kun puhutaan rallista. Suomen MM-rallin johtajat ovat nostaneet esiin vakavan ongelman, jota on esiintynyt erikoiskokeilla.

Suomen MM-rallin apulaiskilpailunjohtaja ja reittivastaava Kari Nuutinen julkaisi perjantaina Twitterissä paljon puhuvan kuvasarjan, jossa on kaikkiaan neljä kuvaa samasta kohtaa erikoiskoetta. Oittilan pikataipaleella sijaitseva paikka ei ole niin sanottu virallinen katsoja-alue.

Ensimmäiset kolme kuvaa on ”kaapattu” turva-autojen in-car-videoista ja neljäs on Toyota-kuljettaja Ott Tänakin in-car-kamerasta. Nolla-autojen ajaessa paikkaan pätkän varrella näkyy vain muutama katsoja. Mutta kun nolla-autojen jälkeen pätkälle startannut Tänak saapuu paikalle, tien reunalla on ihmisiä pitkänä nauhana.

Suomalaiset rallikatsojat yleensä tietävät, missä rallia saa ja kannattaa seurata. Mutta aina homma ei mene aivan nappiin.

– Tämmöiset kuurupiiloleikit tuntuu tosi typerältä, Nuutinen kertoo kuvasarjan yhteydessä.

Jos kuva/tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Myös Suomen MM-rallin kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen otti osaa keskusteluun Twitterissä.

– Tämän hetken ykkösongelma rallissa: katsojat, joilla on väärä käsitys kuolemattomuudesta ja jotka ovat huomioimatta kaikkia annettuja ohjeita. Usein he vaikuttavat puhuvan vieraita kieliä (kaikissa ralleissa) ja heillä on taipumus sulautua pusikkoon, Tarkiainen kirjoitti.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Suomen MM-rallissa katsojien aiheuttamat ongelmat ovat olleet vähäisiä verrattuna muihin kisoihin. Esimerkiksi toukokuussa ajetun Chilen MM-rallin järjestäjät saivat FIA:lta varoituksen siitä, että katsojia oli vaarallisissa paikoissa. Lisäksi rallin testierikoiskokeella nähtiin poliisi ajamassa tietä pitkin, vaikka pätkä oli käynnissä.

Viime kauden päättäneessä Australian osakilpailussa Thierry Neuvillen on-board-video paljasti uhkarohkean kaksikon, joka makasi aivan tien reunassa ottamassa kuvaa Hyundain WRC-autosta. Poliisi sai kuvista selville kyseisten katsojien henkilöllisyyden.

Maaliskuussa Meksikon MM-rallissa ulkomaalaiset katsojat saivat kuningasidean ja sulkivat erikoiskokeella olleen rautaportin. Ensimmäinen autona tiellä ollut Andreas Mikkelsen pystyi onnekseen välttämään törmäyksen portiin. Nämäkin kaksi törppöilijää jäivät poliisin haaviin.

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan ensi viikolla Turkissa.

Katso alla olevalta videolta, mitä ensi viikolla ajettavassa Turkin MM-rallissa on luvassa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,278753″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat