Suomen MM-rallin järjestäjiltä vastaus huippukuskien kritiikkiin

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi voitti Suomen MM-rallin viime vuonna. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime kesän Suomen MM-rallissa puheenaiheeksi nousivat reitille lisätyt keinotekoiset hidasteet eli shikaanit. Ensi kesänä shikaaneita ei nähdä Keski-Suomen soraerikoiskokeilla.

Kansainvälinen autoliitto FIA vaati viime kesänä järjestäjiä asettamaan hidasteita reitille, jotta nopeudet pysyvät aisoissa. Käytännössä kaikki huippukuljettajat kritisoivat shikaaneja, jotka muun muassa sotkivat ajorytmiä.

Suomen MM-rallin järjestäjät julkistivat tiistaina heinäkuun lopulla ajettavan MM-osakilpailun reitin, joka on pistetty valtaosin uusiksi viime vuodesta.

– Haluamme tarjota uutta katsojille. Suomalainen rallikatsoja on erittäin vaativa. Me emme tyydy siihen, että joka vuosi ajettaisiin samanlainen reitti, Suomen MM-rallin apulaiskilpailunjohtaja ja reittivastaava Kari Nuutinen kertoi julkistustilaisuudessa.

– Toki tänä vuonna on lähdetty hakemaan vastauksia viime vuoden shikaaneihin. Emme halua niitä, koska ne eivät meidän mielestä kuulu ralliin. Tämä reitti varmasti tarjoaa siihen ratkaisun, Nuutinen jatkoi.

Uudistettu reitti tarjoaa rutkasti uutta MM-sarjan kuskeille. Muutosten vuoksi muun muassa suosittu Jukojärven pikataival jää tänä vuonna ajamatta.

– Jukojärvi vetää vuosittain todella paljon yleisöä ja siellä on aktiivinen kyläyhteisö, joka on ollut pitkään tekemässä sitä meidän kanssa. Jukojärven poisjäänti on varmasti asia, joka herättää kysymyksiä, että minkä takia (sitä ei ajeta), kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen kertoi ja antoi samalla vastauksen:

– Rotaatiota pitää olla. Aina pitää keksiä jotain uutta, ja Jukojärvi alkoi mennä pikkaisen sinne nopean puolelle. Nyt kun se jätetään vuodeksi tai pariksi pois, se hieman unohtuu kuljettajien mielistä. Varmasti se jossain kohtaa pääsee takaisin reitille, mutta tänä vuonna mennään ilman Jukojärveä. Katsotaan, millainen mellakka siitä nousee.

Suomen MM-ralli ajetaan 26.-29. heinäkuuta. Tutustu rallin reittiin tässä artikkelissa!

Lue myös nämä