Quantcast

Suomen MM-rallin järjestäjien kädet sidottuina – venäläisten sulkeminen kisasta voisi tuoda kovan sanktion

Venäläiskuljettajien osallistuminen torstai-iltana käynnistyvään Suomen MM-rallin herättää edelleen kiivasta keskustelua.
Suomen MM-ralli
Suomen MM-ralli starttaa torstaina jälleen legendaariselta Harjun pätkältä. Kuva: AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jyväskylän seudulla ajettavassa kilpailussa on mukana kolme venäläistä urheilijaa. WRC2-luokassa ajaa Skoda-kuski Nikolai Grjazin kartturinaan Konstantin Aleksandrov. Renault Cliolla sorateille starttaa puolestaan Vitali Antonov.

Suomen MM-rallin pääyhteistyökumppani Secto Automotive linjasi tiistaina, että yhtiö ei halua venäläisiä kuljettajia kisaan. Kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen ymmärtää näkökulman, mutta huomauttaa, ettei rallijärjestäjä voi itsenäisesti pokkuroida asian suhteen.

– Kansainvälisissä ralleissa FIA päättää, ketkä siellä ajavat. Kilpailunjärjestäjillä ei ole kauheasti sananvaltaa. Me emme edes ota vastaan ilmoittautumisia, vaan saamme listat FIA:lta, ja he ilmoittavat, että nämä kaverit ovat tulossa kilpailuun, Tarkiainen kertoi Ylen ralli-illassa.

– AKK teki omat linjaukset maaliskuussa ja päätti, että venäläisiä ei päästetä Suomeen autourheilutapahtumiin, eikä valkovenäläisiä. Sitä on pidetty linjana, mutta kansainvälisessä rallissa me emme voi valitettavasti asialle mitään.

Viron MM-rallissa heinäkuussa Grjazin ei ajanut, koska maan hallitus eväsi häneltä osallistumisoikeuden. Kisajärjestäjä ei voi yksin lähteä taistelemaan Kansainvälistä autoliittoa vastaan.

– Ehkä olisi voitu estää ja ilmoittaa, että te ette voi tulla, mutta meille olisi siitä lykätty joku sanktio. Olen kuullut huhuja maailmalta, että sieltä (FIA:sta) on ilmoitettu aika suoraan, että voitte katsella ensi vuodeksi jotain muita hommia, ja tämä ralli ei enää kuulu sarjaan.

Suomen MM-ralli tiedotti tiistaina, ettei se salli mitään Venäjän tai Valko-Venäjän kansallislippujen käyttöä kilpailijoilla. Linjaus koskee myös yleisöä.

– Venäjän ja Valko-Venäjän kansallistunnuksien käyttö on tällä hetkellä kiellettyä kansainvälisessä autourheilussa. Haluamme tämän koskea myös yleisön heiluttamia kansallislippuja reitin varrella, AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja Riku Bitter kertoo tiedotteessa.

Suomen MM-ralli ajetaan 4.-7. elokuuta.

Katso alapuolelta, mitä Suomen MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat