Suomen MM-rallin ajankohta muuttumassa ensi vuonna

Suomen MM-ralli ajetaan ensi vuonna elokuussa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin ensi kauden kalenterin julkistaminen on viivästynyt, mutta tietoa odotellaan FIA:lta elokuun puolivälissä. Suomen MM-ralli on ja pysyy kisakalenterissa, mutta ajankohta lienee ensi kaudella viime vuosia myöhäisempi. 

Tokion olympialaisten (24.7.-9.8.) vuoksi Suomen MM-ralli ajetaan luultavasti elokuun loppupuolella, kuten takavuosina tehtiin. Todennäköisin viikonloppu on 20.-23. elokuuta. Olympialaiset vievät urheilumaailman huomiota, mutta yksi iso syy on MM-rallien tv-tuotannosta vastaavan NEP Finlandin mukana olo Tokion karkeloissa.

Elokuun loppupuolella on normaalisti ajettu Saksan ralli, joka on ohjelmassa jälleen kahden viikon kuluttua. Saksalaislehti Rallye-Magazinin mukaan Korsikan ralli putoaa varmasti ensi kauden kalenterista, ja myös Saksan kisa on pahassa jamassa. Saksan kohtalo riippuu siitä, haluaako Turkki jatkaa rallin MM-sarjassa myös tämän kauden jälkeen.

Varmaa on se, että MM-kausi alkaa Monte Carlosta tammikuussa, sillä ralli on jo ilmoittanut aikataulunsa. Sen jälkeen jatketaan totuttuun tyyliin Ruotsiin, mistä suunnataan kolmen kisan (Meksiko, Chile, Argentiina) Väli- ja Etelä-Amerikan turneelle.

Uusina kisoina ensi kauden WRC-kalenterissa ovat Rallye-Magazinin mukaan pomminvarmasti Kenia sekä Japani, jotka palaavat rallin korkeimmalle tasolle.

Katso alta kooste Suomen MM-rallin viimeisen erikoiskokeen tapahtumista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,274750″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat