Quantcast

Suomalaistoivolla mahtava startti MM-sarjan junioriluokassa – ”Meillä on hyvä sauma mestaruuteen”

Sastamalalainen Lauri Joona johtaa rallin MM-sarjan junioriluokkaa kahden osakilpailun jälkeen.
Lauri Joona
Lauri Joona. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Joona nousi dramaattisten vaiheiden jälkeen voittoon pari viikkoa sitten ajetussa Kroatian MM-rallissa. 25-vuotiaan kuljettajan voitto varmistui, kun Sami Pajari keskeytti ulosajoon ja Robert Virves kärsi neljän minuutin aikasakon.

Kroatian voittonsa ja Ruotsin MM-rallin toisen sijan myötä Joona on noussut JWRC-luokan johtoon tasapistein britti Jon Armstrongin kanssa. JWRC-luokan pisteistä ajetaan tällä kaudella vielä Portugalissa vajaan kahden viikon kuluttua sekä Virossa heinäkuussa ja Kreikassa syyskuussa.

– En voinut missään nimessä kuvitella, että voittaisin Kroatiassa. En ole mikään asvalttispesialisti, mutta tulos tuli järkevällä ajolla. Kaikki sujui hyvin ja olen tietenkin hyvin onnellinen, Joona tunnelmoi rallin MM-sarjan verkkosivuilla.

– Ralli oli todella raju, koska sää vaihteli paljon ja myös tienpinta. Likaa oli äärettömän paljon pätkillä, ja ajoin ensimmäistä kertaa märän kelin renkailla. Se oli massiivisen iso haaste minulle.

Joona ei kuitenkaan vielä mieti mahdollista mestaruutta. Kauden viidestä MM-rallista neljän parhaan tulokset lasketaan lopullisiin pisteisiin, joten kaikki on edelleen auki. Suomalaiskuski kuitenkin myöntää, että jatkossa pohja-aikavauhtiin on yllettävä entistä useammin. JWRC-luokassa jokaisesta pohja-ajasta saa nimittäin yhden MM-pisteen.

Kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa Joona on ajanut neljä pohja-aikaa, kun taas Pajarilla luokan ykköskellotuksia on vyöllään 16 kappaletta ja Armstongilla 10.

–  Olemme toki hyvissä asemissa, mutta kuten tiedetään, rallissa tilanteet voivat vaihdella nopeasti. On vain mentävä kisa kerrallaan ja katsottava pisteitä sitten kauden lopuksi, Joona miettii.

– Nyt meillä on hyvä sauma mestaruuteen, mutta pohja-aikoja emme ole kovin montaa ajaneet. Ne ovat myös tärkeitä mestaruuden kannalta. Niitä meidän pitää parhaan kykymme mukaan yrittää saalistaa Portugalista.

Viime kaudella Pajari juhli JWRC-mestaruutta kautta aikain ensimmäisenä suomalaiskuskina. Kahden kisan jälkeen Pajari on jäänyt Joonasta ja Armstrongista jo 22 pistettä.

Katso alapuolelta JWRC-luokan ratkaisuhetket Kroatian MM-rallissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat