Quantcast

Suomalaistoivo testasi Garda-järvellä, julkaisi komean videon ajostaan

Rallin MM-sarjan viime kauden juniorimestari Sami Pajari testasi tiistaina Ford Fiesta Rally3 -ajokkiaan.
Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pajari haki tuntumaa asvalttiajoon Pohjois-Italiassa lähellä Garda-järveä. Lahtelaiskuskin ja kartanlukija Enni Mälkösen tehtävänä oli hakea säätöjä parin viikon kuluttua ajettavaan Kroatian MM-ralliin.

Suomalaisparivaljakko pääsi ajamaan testinsä varsin hyvissä olosuhteissa. Asvaltti oli suurelta osin kuiva, joskin muutamia kosteita paikkoja mahtui testipätkälle.

Pajari jakoi omalla Twitter-tilillään komean onboard-videon testirupeamasta. Voit katsoa videon alapuolelta.

Pajarin ja Mälkösen JWRC-kausi ei saanut parasta mahdollista starttia Ruotsin lumilla helmikuussa. Kaksikko keskeytti kisan kertaalleen perjantaina teknisen vian vuoksi, mutta pääsi silti maaliin viidennellä sijalla, koska kisassa oli mukana vain kuusi JWRC-pisteistä ajavaa autokuntaa.

Pajarin tavoin JWRC-luokassa tänä vuonna kisaava Lauri Joona ei päässyt ajamaan ollenkaan Kroatian MM-rallin testejään, koska testipaikalla oli satanut niin paljon lunta. Joona kuitenkin löysi korvaavan keinon, sillä mies ajoi viime viikonloppuna Maremma-rallin Toscanan rannikolla Italiassa. Joona sijoittui rallin yleiskilpailussa 17. sijalle. Oman luokkansa suomalaiskuski kuitenkin voitti.

Katso alapuolelta muutama tilanne Maremma-rallista.

Joona on suomalaiskaksikosta JWRC-luokan pisteissä paremmalla sijalla toisena. Eroa luokkaa Ruotsin MM-rallin johtavaan britti Jon Armstrongiin on yhdeksän pistettä. Pajari on luokassa kolmantena 13 pisteen päässä kärjestä.

Joona oli viime vuonna Kroatian MM-rallissa junioriluokassa kolmas ja Pajari kuudes. Voiton vei Armstrong.

Lue myös nämä

  • Uusimmat