Quantcast

Suomalaistoivo täräytti ulos Suomen MM-rallin testeissä – auto päätyi katolleen varvikkoon

Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: Jordi Rierola/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari Huttusen valmistautuminen Suomen MM-ralliin ei mennyt nappiin.

Hyundain uudella Rally2-autolla WRC2-luokan kisaan valmistautunut Huttunen kaatoi kilpurinsa metsähallituksen puolelle maanantain testissä. Sosiaalisen median ryhmissä levisi maanantai-iltapäivänä kuvia, joissa Hyundai on katollaan varvikossa kuusien keskellä.

Tiettävästi Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka eivät loukkaantuneet tilanteessa. Rallit.fi tavoitti Huttusen puhelimitse, mutta Kiuruveden ralliässä oli kiireinen.

– Nyt on vähän huono hetki, Huttunen kuittasi nopeasti.

Jos kuva ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Toistaiseksi ei ole tarkempaa tietoa siitä, millaisia vaurioita autoon tuli ulosajossa. Huhujen mukaan turvakaaret eivät kuitenkaan ottaneet pahemmin osumaa ja auto on korjattavissa, joten Huttunen päässee lähtöviivalle Jyväskylä sorakisassa.

Kyseessä oli ilmeisesti sama paikka, jossa uusiseelantilainen Hayden Paddon ajoi rajusti ulos Ford Fiesta WRC:llä Suomen MM-rallia edeltäneissä testeissä vuonna 2019. Fiesta meni ulosajossa sellaiseen kuntoon, ettei Paddon päässyt starttaamaan kilpailuun.

Hyundain kanssa pitkään yhteistyötä tehnyt Huttunen ajoi loistavasti viime kaudella ja saavutti muun muassa MM-sarjan WRC3-luokan mestaruuden. Tänä vuonna Huttunen on ottanut kaksi WRC2-luokan voittoa, mutta kauteen on mahtunut myös keskeytyksiä. Rovaniemen MM-rallissa kisa jäi heti alussa kesken moottoririkon vuoksi, Viron MM-rallissa ja Tshekin EM-osakilpailussa keskeytysten syynä oli ulosajo.

Huttusella ei ole vielä sopimusta ensi vuodelle. Hyundaille on tunkua, sillä Teemu Suninen antaa tiimin Rally2-autolla näyttöjä lokakuun puolivälissä Katalonian MM-rallissa Huttusen tallikaverina. Espanjalaislehti Marcan mukaan Pepe Lopez ajaa Hyundain WRC2-tiimissä ensi vuonna.

Norjalainen Ole Christian Veiby ja Ruotsin lipun alla kilpaileva Oliver Solberg ovat olleet tänä vuonna Huttusen tiimitovereita Hyundain WRC2-miehistössä. Solberg on saanut ajovastuuta myös Hyundain WRC-autolla ja hänen uumoillaan saavan ajoaikaa tehdastiimin Rally1-autolla kaudella 2022. Veiby on puolestaan ollut sivussa MM-ralleista toukokuusta lähtien, koska hän rikkoi koronakaranteenia koskevia sääntöjä Portugalin MM-rallin yhteydessä.

Suomen MM-ralli käynnistyy perjantaina ja päättyy sunnuntaina.

Katso alta Suomen MM-rallin ennakko.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,388662″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat