Suomalaistoivo jahtaa rallimenestystä Italiasta – ”Kolmen joukkoon tai jäämme tänne”

Markus Manninen ja Teemu Sillanpää
Markus Manninen (oik.) ja Teemu Sillanpää. Kuva: Toyota Motor Italia
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Markus Mannisen kausi jatkuu tulevana viikonloppuna, kun GR Yaris Rally Cupin toinen osakilpailu ajetaan Rally 1000 Miglia -kisan yhteydessä.

Manninen ja kartanlukija Teemu Sillanpää starttaavat ralliin sarjan kolmostilalta. Suomalaispari saalisti viimeisen palkintosijan avauskisasta Roomasta, vaikka kyseessä oli heille vasta ensimmäinen kilpailu asvaltilla.

Rally 1000 Miglia ajetaan Gardajärven länsipuolella kulkevilla vuoristoteillä.

– Pidetään taas pää kylmänä ja ajetaan samalla tavalla kuin edellisessä kisassa. Nyt tarkoitus on kokeilla uusia juttuja auton säädöissä, kunhan vain vehkeet toimivat ja pääsemme ajamaan testierikoiskokeella muutaman vedon enemmän kuin viimeksi, Manninen kertoo.

Asvaltirallin ohjelmassa on kaikkiaan seitsemän erikoiskoetta. Kilpailu käynnistyy lyhyellä pätkällä perjantai-iltana, loput kuusi pätkää kaasutellaan lauantaina.

– Ensimmäisellä pätkällä tullaan pari kilometriä serpentiinitietä alamäkeen, ja siellä pitää ottaa fiksusti. Lauantaina on yksi lyhyempi rykäisy ja kaksi pidempää pätkää, joilla varmasti saa tehtyä eroja. Nelospätkä on myös Power Stage, jolla jaetaan lisäpisteitä. Kokeillaan syöttää siellä paremmin, jos vain kaasupoljin pysyy paikallaan, Manninen viittaa edellisen kisan kaasupoljinongelmiin.

Uudessa rallicupissa kaikilla kuljettajilla on käytössään samanlaiset Toyota GR Yaris -kilpurit. Suuri osa Mannisen italialaisista kilpakumppaneista on päässyt testaamaan tai jopa kilpailemaan Yariksella Rooman rallin jälkeen, mutta toijalalainen on turvautunut toisenlaisiin konsteihin kotimaassa.

– Siitä on tietenkin hyötyä, jos on päässyt testaamaan autoa kisojen välissä. Itse olen hieronut aika lailla kartingia ja pitänyt sillä tavalla tuntumaa asvalttiin.

Markus Manninen
Markus Manninen. Kuva: Toyota Motor Italia

Manninen osoitti heti ensimmäisessä asvalttirallissaan, että vauhti on hyvällä tasolla myös kestopäällysteellä. Ja mikä parasta, vauhtia on varaa kiristää.

– Kisaan on huomattavasti parempi lähteä, kun tietää, kuinka kovaa muut menevät. Itsellä on vielä reserviä, kun oppia tulee lisää ja autoa saa paremmaksi. Viimeksi emme ruvenneet säätämään autoa kisan aikana, kun huomasimme, että niilläkin säädöillä kulkee. Nyt olemme keskustelleet aiheesta, ja pienillä etupään muutoksilla auton voi saada kääntymään vieläkin paremmin, Manninen suunnittelee.

Mannisen ja Sillanpään tähtäin on asetettu tiukasti palkintokorokkeelle.

– Teemu sanoikin, että meidän pitää ajaa kolmen joukkoon tai muuten jäämme tänne. Siitä lähdetään, Manninen naurahtaa.

– Iso kiitos myös kaikille yhteiskumppaneille, jotka ovat lähteneet mukaan tukemaan meitä. Toivottavasti saamme täältä hyvän tuloksen ja voimme siten kiittää tukijoitamme.

Lue myös nämä