Quantcast

Suomalaistähdiltä tiukka viesti rallikansalle – katsojat aiheuttivat vaarallisen tilanteen Esapekka Lapille

Lankamaan peruttu erikoiskoe oli ykköspuheenaihe Suomen MM-rallin huoltoalueella perjantai-iltapäivänä.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lankamaan pätkä jätettiin ajamatta, koska katsojat eivät pysyneet poissa paikoilta, joita kilpailunjohto piti turvattomina. Kalle Rovanperä ehti startata pätkälle, mutta erikoiskoe pistettiin poikki kesken suomalaistähden suorituksen.

– Olisin halunnut ajaa sinne hyvän ajan, sillä se oli hieno pätkä aamulla. Iltapäivällä meillä oli hieman eri säädöt, jotka eivät olleet ihan parhaat mahdolliset. En tiedä, haittasiko se minua, että pätkä peruttiin. En ole varma, olisinko pystynyt ajamaan sinne hyvän ajan, Rovanperä pyöritteli huoltotauolla.

Suomen MM-rallissa on harvemmin nähty pikataipaleiden perumisia yleisön käytöksen vuoksi. Rovanperä ja hänen tallikaverinsa Esapekka Lappi lähettivät terveisensä rallikansalle.

– Koettakaa selvitä järkkäreiden kanssa oikeisiin paikkoihin. On hienoa, että porukkaa on paljon pätkillä, mutta parempi se olisi varmasti heillekin, että pätkät voitaisiin ajaa, kilpailussa viidentenä ajava Rovanperä sanoi.

– Koettakaa nyt pysyä siimojen takana ja kuunnelkaa järkkäreiden ohjeita, niin saatte myös rahalle vastinetta. Turvallisuus edellä on mentävä aina, Lappi puolestaan viestitti.

Rallissa toisena oleva Lappi paljasti, että hänellä oli aamulla vaarallinen tilanne yleisön vuoksi.

– Käytännössä porukka seisoi tiellä sellaisessa nypyn yli vasurissa, joka ajettiin täysiä vitosvaihteella. Vauhtia oli jotain 180 kilometriä tunnissa. Porukka oli kävelemässä tiellä ja hyppäsi ojaan. Pysyisivät poissa, niin voitaisiin ajaa, Lappi totesi.

Lappi on käynyt kiivasta kamppailua Hyundain Ott Tänakia vastaan perjantain erikoiskokeilla. Tänakilla on kisassa 6,2 sekunnin etumatka Lappiin.

– Olen ihan tyytyväinen siihen, missä olemme tällä hetkellä. Tietenkin olisi kivaa olla johdossa tai ajaa ainakin kiinni kärkeä, mutta Ott ajaa tällä hetkellä tosi hyvin. Olen silti tosi tyytyväinen suoritukseemme.

Perjantaina ajetaan vielä neljä erikoiskoetta. Rallikaravaani suuntaa loppupäiväksi Petäjäveden ja Korpilahden suuntaan Ässämäen ja Sahloinen-Moksin erikoiskokeille.

– Ne kummatkin ovat aika teknisiä, ja rytmi vaihtelee. Nuotin perusteella auraamista on luvassa, ja nyt kun on ollut kuivaa, niin ei ole helppoa, 15,3 sekunnin päässä kärjestä oleva Rovanperä sanoi.

Katso alta kooste perjantaiaamupäivän erikoiskokeiden tapahtumista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat