Quantcast

Suomalaislupaus tähtää palkintosijoille Portugalin MM-rallissa – ”Koitetaan lähteä tyrkkäämään kovaa”

Lauri Joona
Lauri Joona. Kuva: Honza Fronek
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lauri Joonalla on edessä ralliuran ensimmäinen Portugalin MM-ralli. Tavoitteena on ehjä kisa ja sijoittuminen kolmen joukkoon.

Sastamalalaisella on menossa kiireiset ralliviikot. Viime lauantaina Joona osallistui kartturinsa Ari Koposen kanssa Salossa ajettuun Rengas Turku -ralliin, tällä viikolla ajetaan Portugalissa junioreiden MM-pisteistä Portugalissa ja ensi viikolla on edessä kesäkauden ensimmäinen SM-ralli Liedossa.

– Rengas Turku -ralli toimi Portugalin MM-rallin testinä. Ajettiin Portugalin säädöillä, tankki täynnä ja pari varapyörää kyydissä ja haettiin tuntumaa tulevaan JWRC-kisaan. Kisa meni hyvin ja saatiin hyvät setupit ja tuntumaa Portugalia ajatellen, kertoi Joona kisan jälkeen.

Heti sunnuntaiaamuna kaksikko lensi kohti Portugalia, jossa alkuviikolla tutustuttiin reittiin ja tehtiin nuotit loppuviikon kisaan. Portugalin MM-rallin ohjelmassa on 20 erikoiskoetta, yhteispituudeltaan hieman alle 340 kilometriä. Perjantaina ajetaan kahdeksan, lauantaina seitsemän ja sunnuntaina viisi erikoiskoetta.

– Kaikin puolin hieno reitti, joka vaikuttaa melko haastavalta. Perjantai on reitin puolesta vaativin päivä, siellä on paljon kivenmurikkaa ja kallionreunamaa, missä saa kyllä helposti renkaan rikki. Se tulee olemaan varmasti ratkaisun päivä, sen verran varmasti tulee olemaan ”äksöniä” näissä rengaskarkeloissa. Siihen ollaan varustauduttu ja tehty rengastreeniä, että ollaan sitten valmiudessa jos on tarvetta, kertoi Joona nuottipäivien jälkeen.

Portugalin MM-ralli on junioreiden MM-sarjan (JWRC) toinen osakilpailu. Kausi avattiin huhtikuun lopulla Kroatian asvaltilla, missä Joona sijoittui hienosti kolmanneksi. Nyt ajetaan soralla, mikä on hallitsevalle Suomen mestarille ja Flying Finn Future Starille tutumpi alusta. Helpolla MM-pisteitä ei kuitenkaan Portugalista heru, siitä pitävät huolen haastava reitti ja kovat kilpakumppanit.

– Koitetaan lähteä tyrkkäämään kovaa ja pyritään pysymään kärjen tuntumassa. Katsotaan sitten, mille sijoituksille omalla ajolla päästään. Totta kai kolmen nippuun tähdätään, mutta sen näkee sitten kilpailun lopuksi.

Rallin junioreiden MM-sarjan kalenterissa on kaudella 2021 viisi osakilpailua. Kausi alkaa Kroatiasta ja päättyy lokakuussa Espanjaan. Sarjaan on ilmoittautunut kahdeksan autokuntaa. 

Katso alapuolelta, mitä Portugalin MM-rallissa on luvassa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,373966″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat