Suomalaislupaus olisi ilomielin hypännyt Kalle Rovanperän saappaisiin – ”Kahvipöydässä siitä juteltiin”

Suomalainen rallilupaus Sami Pajari debytoi elokuussa Toyotan Rally1-auton ratissa kotiteillään.
Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lähellä oli, että Pajari olisi saanut ensikasteensa rallin MM-sarjan ykkösluokassa jo heinäkuussa Latviassa, mutta homma siirtyi muutamalla viikolla. Eikä itse asiassa kovin kaukana edes ollut, että Pajari olisi ajanut GR Yaris Rally1 -autolla jo tänä viikonloppuna Puolassa.

Sebastien Ogier loukkaantui kolarissa tiistaina Puolan rallin nuotituksessa. Hätiin saatiin kesälomaansa viettänyt Kalle Rovanperä. Jos Rovanperä ei olisi hommaan suostunut, olisi Pajari ollut todennäköisesti seuraava vaihtoehto.

– Ei varsinaisesti minulle tullut yhteydenottoa. Kyllä siitä varmasti jotain keskustelua oli. Kahvipöydässä siitä kuitenkin juteltiin, että jos Kalle ei olisi ollut käytettävissä. Sitten ei tiedä, mitä olisi tapahtunut, Pajari naureskeli Rallit.fille.

– Se on toisaalta vain asialla leikittelyä, mutta ilomielin olisin ajanut.

Pajari tunnusti, että kahden maailmanmestaruuden Rovanperä on varmasti keikkatyöhön sopivampi vaihtoehto kuin täysin vailla kokemusta Rally1-autoista oleva lahtelalainen.

– Kohta olen tuolla autolla menossa ajamaan joka tapauksessa, niin siinä mielessä se olisi ollut ihan järkevä vaihtoehto. Kalle on kuitenkin ehdottomasti ainoa oikea vaihtoehto tuohon hommaan. Minulta olisi ollut vaikea odottaa mitään. Kalle varmasti tuo pisteitä tiimille, Pajari summasi.

Pajari kuitenkin ajaa Puolassa WRC2-luokan pisteistä. Ainoa tavoite on nousta nopeassa sorarallissa korkeimmalle korokkeelle.

– Täysiä yritetään ajaa. En oikein tiedä, mikä se muu tavoite voisi olla. Vauhti on ollut hyvää koko vuoden ja hyvä tulos on alla Sardiniasta, Pajari kuittasi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat