Suomalaislupaus Nordgren maltillisena MM-ralliin – ”Tavoitteena ajaa ehjä kisa”

Juuso Nordgren. Kuva: Damien Saulnier.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallikuljettaja Juuso Nordgren lähtee torstaina alkavaan Portugalin MM-osakilpailuun luottavaisena, vaikka antaakin muille WRC2-luokan kuskeille rutkasti tasoitusta.

Ensimmäistä kertaa Portugalin MM-ralliin starttaava suomalaiskuski sanoo pätkien olevan haastavia.

– Reitti vaikuttaa ihan hienolta ja ainakin vielä tiet ovat kelvollisessa kunnossa. Onhan tuolla aika paljon kiviä, ja Portugalin rallilla on maine, että täällä tulee herkästi rengasrikkoja, Skodan tehdastiimiä edustava Nordgren kertoo tiedotteessaan.

Portugalin MM-rallissa ajetaan yhteensä 20 erikoiskoetta ja erikoiskoekilometrejä kertyy yhteensä hieman alle 360.

– En usko, että meidän lähtönumerolla tiet olisivat vielä huonossa kunnossa, mutta kun kaikki pätkät ajetaan kahteen kertaan, toinen ajokerta voi olla raaka, numerolla 43 reitille lähtevä Nordgren pohtii.

– Mutta on tulla hienojakin osuuksia, joilla pääsee laskemaan kunnolla ja pääsee sorafiilikseen.

Kaikki pätkät ovat samoja kuin viime vuonna, joten Nordgren ja kartanlukija Tapio Suominen antavat kokemuksessa muille kuskeille rutkasti tasoitusta.

– Ne, jotka ovat täällä olleet viime vuonna, tuosta on heille todella iso etu. Me olemme yrittäneet opetella pätkiä viime vuotisten incar-videoiden perusteella.

Olosuhteet Portugalissa ovat keväiset, mutta ongelmaksi saattaa muodostua paikoillaan leijuva pöly.

– Alkuviikosta testeissä oli vain +8 astetta, mutta päivisin on ollut reilut parikymmentä. Aurinkoista on luvattu viikonlopuksi, mutta aamut ovat olleet viileitä.

– Nuotituksessa pölyä on ollut, mutta en osaa sanoa, miten sitten kisassa. Onneksi lähtövälit ovat aika pitkät, Nordgren miettii.

Kilpailu WRC2-luokassa on kovaa, sillä mukaan on ilmoittautunut peräti 17 kilpailijaparia.

– Odotukset ovat maltilliset, enkä halua naulata mitään tulostavoitetta. Luokassa on ennätysmäärä lähtijöitä, joten todella vaikea sanoa, mikä meidän sijoitus olisi, jos kaikki sujuisi ongelmitta. Tavoitteena on ajaa ehjä kisa, koska olemme ensikertalaisia täälläkin, kuten vähän kaikissa MM-ralleissa.

– Tarvitaan kilometrit, jotta voidaan tulevina vuosina ajaa voitosta täällä, mutta toisaalta meillä on alla hyvä valmistautuminen ja fiilis on hyvä. Kyllä me yritämme mennä kovempaa kuin esimerkiksi viime vuonna Espanjassa tai Walesissa, Nordgren vertaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat