Suomalaislupaus kovassa seurassa Viron EM-rallissa – ”En ota turhia paineita”

Pacco Motorsportin tiimi suuntaa maanantaina ensimmäistä kertaa omalla autollaan Suomen rajojen ulkopuolelle, kohti Viron EM-rallia.
Benjamin Korhola
Benjamin Korhola. Kuva: Jani Salonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Benjamin Korhola on päässyt ajamaan hyvin testi kilometrejä ja tavoitteet on asetettu korkealle Viron suhteen. Viime vuodelta osittain tuttu Viron reitti on Korholalle mieluisa.

– Kisaan valmistautuminen on mennyt hyvin. Onnistuneet testit Suomessa toivat pieniä muutoksia autoon, jotka tuntuivat hyviltä. Virossa ajoimme vielä tiistaina testejä, joissa haimme viimeiset säädöt ja hyvän kisafiiliksen. Viron reitit ovat hyvin samanlaisia viime vuoteen nähden, jolloin ajoimme reitin Rally3-autolla, pidin niistä teistä paljon, Korhola summaa.

– Tavoittelen Virossa tämän kauden parasta suoritusta, vaikka taso tulee olemaan todella kova. En kuitenkaan ota siitä turhia paineita. Täysillä pitää mennä heti alusta lähtien, mikäli haluaa hyville sijoille.

Viron EM-ralli on kuljettajaparin ensimmäinen ulkomaan ralli yhdessä. Kartanlukija Sebastian Virtanen lähtee luottavaisin mielin kovatasoiseen ralliin.

– Viron EM-ralliin lähdetään hyvillä mielin. Tämä on kauden ensimmäinen ulkomaan kisa, ja Viron nopeilla teillä saa laskea isoa kovaa, Virtanen sanoo.

– Valmistautuminen on aina erilainen isompaan kisaan, ja erityisesti kun se tapahtuu Suomen rajojen ulkopuolella, asiointikieli on englanti. Lisäksi EM-kisassa on omat sääntökoukeronsa, joihin on pitänyt tutustua. Toki periaate on silti sama: nopein voittaa.

Myös Pacco Motorsportin tiimipomo Kimmo Koivunen tähdentää, ettei Viroon lähdetä vain osallistumaan.

– Valmistautumiseen on haluttu panostaa ja se pyritään tekemään mahdollisimman ammattimaisesti. Tiedämme, että autollamme annamme tasoitusta, mutta meillä on tiedossa asioita, mitä voimme kehittää. Kyse on vain siitä, että ne ovat pitkiä prosesseja tehtaan kanssa, jotka vievät aikaa. Saatamme olla hieman takamatkalla muihin nähden, mutta meillä on vahva luotto omaan tekemiseen, Koivunen summaa.

– Tavoitteenamme on olla paras Hyundai Viron rallissa, joka tuo meille toivottavasti hyvän sijoituksen. Odotukset ovat korkealla, mutta meidän on muistettava myös realiteetit. Kokemusta ei vielä ole paljon, niin Viron tiestöstä kuin autostakin, mutta kuljettajapari korvaa näitä puutteita varmasti.

Viron EM-ralli alkaa perjantai-aamuna ajettavalla aika-ajoilla, jossa ratkotaan lähtöjärjestys. Kisan ensimmäinen erikoiskoe starttaa sama iltana. Kilpailussa ajetaan kaiken kaikkiaan 14 erikoiskoetta.

Lue myös nämä