Suomalaislupauksen EM-ralli päättyi epäonnisesti rajuun iskuun – ”Jopa tuulilasi meni rikki”

Virossa ajettu EM-ralli päättyi viime viikonloppuna Benjamin Korholan osalta ennen aikojaan.
Benjamin Korhola
Benjamin Korhola. Kuva: Jani Salonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Korhola ja kartanlukija Sebastian Virtanen aloittivat kisan varsin mallikkaasti, kun rallin avanneelta aika-ajopätkältä tuli kuudes tila. Myös perjantai-illan yleisöpätkä Tartossa tuli varmasti läpi.

– Vapaissa harjoituksissa haettiin vähän tuntumaa autoon ja tehtiin pieniä muutoksia, että saatiin sitä vähän paremmaksi. Aika-ajolla alkoi satamaan rankasti vettä. Saatiin puhdas veto ja olimme kuudenneksi nopeimpia, joka tarkoitti hyvä lähtöpaikkaa kisaan, Korhola kertoi kisan alkuvaiheista.

– Ensimmäinen erikoiskoe oli niin sanottu sanottu ”Mikki Hiiri” -pätkä, joka sitten ajettiinkin käännetyssä numerojärjestyksessä eli lähtöpaikka oli siihen puolestaan huono. Kärsittiin siitä jonkin verran, mutta eroa ei tullut liikaa kärkeen.

Hyvästä alusta huolimatta homma tyssäsi heti lauantaina kolmannella erikoiskokeella ensimmäisen huoltotauon jälkeen.

– Päivän ensimmäinen metsäpätkä lähti hyvin ja yritin heti saada hyvää rytmiä päälle. Muutamia pieniä virheitä risteysjarrutuksissa, mutta ei niissä kuitenkaan hävitty liikaa. Toiselle erikoiskokeelle juuri ennen meidän lähtöaikaamme alkoi satamaan kaatamalla. Se tuli vähän varovaisemmin, kun oli todella liukasta, Korhola kuvaili.

– Nelospätkä tuli tosi hyvin siihen asti, kunnes noin kilometri ennen maalia ajolinjalla oli maakivi, joka löi sen verran kovaa, että vanne hajosi ja jopa tuulilasi rikkoutui samasta iskusta. Se hajotti sitten jarrulevyt ja sitä myöten vielä enemmän alustaa. Päästiin maaliin, mutta siihen jäi meidän kisamme, sanoo Korhola.

Hyvin alkanut kisa sai siis harmillisen lopetuksen. Korhola koki, että tilanteessa oli silkkaa epäonnea.

– Onnistuneet testit antoivat lupaavia odotuksia, joten tämä epäonnekas keskeytys on koko tiimille pettymys. Kuljettajat ja tiimi teki hyvää työtä, mutta rallissa ei aina silti epäonnistumisilta voida välttyä. Tiedämme, että autollamme annamme myös tasoitusta. Toivottavasti saamme sitä kehitettyä lisää seuraavaan kisaan, kertoo Pacco Motorsportin tiimipäällikkö Kimmo Koivunen.

Seuraavaksi Korhola ja Virtanen tullaan näkemään Suomen MM-rallissa elokuun alussa ja ennen sitä 26.-27.7. HYAcenter-rallissa, jos autosta ei löydy mitään suurempaa vauriota.

Lue myös nämä