Quantcast

Suomalaislupauksella kovat panokset MM-rallissa – mestaruudesta luvassa huikea palkinto

Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: M-Sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan junioriluokan kausi saa päätöksensä tulevana viikonloppuna Katalonian vauhdikkailla asvalttiteillä Espanjassa.

Sami Pajari ja kartanlukija Marko Salminen starttaavat kilpailuun sarjajohdossa, mutta vain kolmen pisteen päässä vaanii brittikuljettaja Jon Armstrong. Kolmantena pisteissä on Latvian Martins Sesks 14 pistettä Pajarin takana.

Pajarilla on mahdollisuus tehdä samalla suomalaista autourheiluhistoriaa voittamalla ensimmäisenä suomalaisena rallin junioreiden maailmanmestaruus.

Asetelmat ovat siis äärimmäisen jännittävät, sillä suomalaiskaksikon mestaruuteen vaaditaan lähtökohtaisesti Armstrongia vastaan voitto. Tiukimmillaan mestaruus ratkaistaan erikoiskokeiden pohja-ajoilla ja tämä tilanne voi toteutua etenkin jos Sesks ajaa voittoon, Pajarin ollessa toinen ja Armstrong kolmas. Tällöin Pajari ja Sesks ovat tasapisteissä ja Armstrong yhden pisteen perässä, joten varmisteluun ei jää varaa, vaan varmasti jokainen hamuaa pohja-aikoja.

– Ajoimme kaksi hyvää testipäivää juuri kilpailun alla ja sen myötä miehet sekä auto on valmiina mestaruustaistoon, kertoo Pajari luottavaisena.

Perjantaina alkavan kolmipäiväisen kilpailun 17 erikoiskoetta ja 280 erikoiskoekilometriä ovat varsin vauhdikkaita ja poikkeavat sarjan muista asvalttikisoista.

– Asvaltti on sileämpää ja on sellaista rata-ajon tunnetta. Asvaltilla on varmasti vähemmän likaa ja muuta, joten tosi nopea ja hieno kisa on tiedossa. Sääennusteetkin puoltavat hyvää ajokeliä. Taktiikka on varsin selkeä, nyt ei olla keräämässä enää kokemusta vaan nyt haetaan menestystä, tiivistää Pajarin autokunta ajosuunnitelmaa.

Juniorien sarjassa on kaikkiaan viisi osakilpailua, joista kunkin kilpailijan neljä parasta pistemäärää lasketaan loppupisteisiin. Viimeisen osakilpailun lisukkeena on kilpailusta jaettavat tuplapisteet. Tämän myötä mestaruuteen on matemaattisesti mahdollisuus sarjan kuuden kärjellä, jotka kaikki ovat Kataloniassa ajamassa. Kilpailun voitolla on mahdollisuus ottaa peräti 50 pistettä ja erikoiskokeiden pohja-ajoista voi kerätä vielä 17 pistettä lisää, jos pystyy voittamaan kaikki erikoiskokeet.

Rallin junioreiden maailmanmestarille on luvassa huikea palkinto ensi kaudeksi. Voittaja kuittaa ilmaisen osallistumisen viiteen MM-ralliin sekä M-Sportin Ford Fiesta Rally2 -kilpurin ja 200 Pirellin rengasta. Tässä skenaariossa kuljettajalle jää kuitenkin kuluja vielä maksettavaksi. Pelkästään Fiesta Rally2 -auton arvo on noin 200 000 euroa.

Vaihtoehtona on viisi täysin maksettua MM-osakilpailua M-Sportin uudella, niin ikään nelivetoisella Ford Fiesta Rally3 -autolla. Kuljettajalle maksetaan myös osallistuminen ensi kaudella uuteen MM-sarjan Rally3-luokkaan. Kaudella 2022 MM-sarjassa ei ole enää kaksivetoista junioriluokkaa.

Katso alapuolelta Katalonian MM-rallin ennakkovideo.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,389930″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat