Quantcast

Suomalaiskuskin titteli rallin MM-sarjassa entistä lähempänä – kilpakumppanin kausi päättyi ulosajoon

Emil Lindholm otti askeleen lähemmäs rallin MM-sarjan WRC2 Junior -luokan mestaruutta, vaikka seuraavaan osakilpailuun on vielä tovi aikaa.
Chris Ingram
Chris Ingram. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Skoda-kuljettaja Lindholmin tittelistä tuli entistä todennäköisempi, kun hänen Toksport-tallikaverinsa Chris Ingram joutui jättämään kauden kesken. Ingram kärsii käsivammasta, jonka hän sai Kreikan Akropolis-rallin ulosajossaan syyskuussa.

Ingram kaatoi autonsa Pyrgosin erikoiskokeella, ja Skoda pyöri lopulta useamman kerran katon kautta ympäri rinnettä alas. Kilpuriinkin tuli sen verran vaurioita, että korjausoperaatioon uppoaa lantti jos toinenkin.

– Käteni ei ole vielä kuntoutunut täysin, eikä Kreikan korjauslaskua ole vielä kokonaan kuitattu, joten kausi 2022 päättyy osaltani tähän. Olen siirtänyt keskittymiseni kauteen 2023, Ingram kertoo rallin MM-sarjan nettisivuilla.

– Nivelsiteet repeytyivät pahasti, joten tarvitsen vielä yhden kuukauden toipumiseen.

Ingramin mukaan kilpurin vakuutuksen omavastuuosuus oli isku vasten kasvoja.

– En ole budjetoinut tällaisia asioita. Rahoitukseni tulee sataprosenttisesti sponsoreilta ja se on tarkoitettu pelkästään siihen, että menemme kilpailemaan ralleihin. Mutta tällaisia riskejä pitää ottaa, jos haluaa olla kilpailukykyinen MM-tasolla, brittikuski totesi.

Ingram on WRC2 Junior -luokassa toisena 16 pisteen päässä luokkaa johtavasta Lindholmista. Kolmantena on puolestaan venäläinen Nikolai Grjazin, jolla on vielä teoreettinen mahdollisuus saavuttaa Lindholm.

Grjazin ajaa kauden viimeisen kilpailunsa ensi viikolla Kataloniassa ja käytännössä hänen pitäisi ottaa luokkavoitto ja samalla Lindholmin pitäisi jäädä pisteittä, jotta mestaruuskamppailu säilyisi elossa. Lindholm saa kerätä tänä vuonna pisteitä vielä kahdesta osakilpailusta.

Lindholm taistelee myös arvostetumman WRC2-luokan tämän kauden mestaruudesta. Suomalaiskuski on luokassa kolmantena 20 pisteen päässä kärkikuljettaja Andreas Mikkelsenistä, joka on jo ajanut maksimimäärän MM-osakilpailuja WRC2-luokassa tällä kaudella. Puolalainen Kajetan Kajetanowicz on luokassa toisena Lindholmin edellä.

Kauden seuraava osakilpailu käynnistyy Espanjassa ensi viikon perjantaina 21. lokakuuta. Suomalaisilla on Katalonian rallissa kova edustus WRC2-luokassa: Lindholm, Teemu Suninen, Jari Huttunen, Sami Pajari ja Mikko Heikkilä.

Katso alta kooste Kreikan MM-rallin WRC2-luokan tapahtumista. Videolla näkyy Ingramin ulosajo (kohdasta 1:40 eteenpäin).

Lue myös nämä

  • Uusimmat