Suomalaiskuskin auto syttyi tuleen MM-rallicrossissa – ”Näin onneksi liekit ajoissa”

Jere Kalliokoski. Kuva: Toni Ollikainen/Tonigraphs

Jere Kalliokoski koki kuumia hetkiä rallicrossin MM-sarjan osakilpailun vapaissa harjoituksissa lauantaina.

Itävaltalaisen Stard-tallin Fordilla kilpaileva Kalliokoski joutui jättämään kolmannet harjoitukset kesken Etelä-Afrikan Kapkaupungissa, kun Fiestan konepellin alta alkoi lyödä liekkejä. Kalliokoski pääsi nopeasti autosta ulos.

– Kolmansissa harjotuksissa auto syttyi palamaan. Näin onneksi liekit ajoissa ja pistin sammutusjärjestelmän päälle. Jotain häikkää bensalinjassa. Toivottavasti tiimi saa auton kuntoon ensimmäiseen aika-ajoon, Kalliokoski kertasi Facebookissa.

https://twitter.com/FIAWorldRX/status/1193147357749223424

Jos video ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Talli teki loistavaa työtä, sillä Kalliokoski pääsi mukaan ensimmäiseen alkueräänsä. Kalliokoski sijoittui ensimäisten alkuerien yhteisajoissa kymmenenneksi. Vauhti kiihtyi, sillä toisissa alkuerissä hän oli kahdeksas.

Seuraa Rallit.fitä Facebookissa ja tiedät, mistä rallimaailmassa puhutaan!

Supercar-luokan toinen suomalaiskuljettaja Niclas Grönholm oli huippuvireessa lauantain lähdöissä. Ensimmäisistä alkueristä Hyundai-kuljettaja pokkasi kolmossijan ja toisista alkueristä tuli ykköstila.

Grönholm on lauantain starttien jälkeen yhteispisteissä ensimmäisenä ennen maailmanmestaruudesta taistelevaa Timmy Hansenia ja GRX-tallikaveriaan Timur Timerzjanovia. Kalliokoski on sijalla 11.

Lue myös: Rallicrossin MM-sarjassa luvassa huikea mestaruustaisto päätöskisassa – Grönholm haikailee vielä mitalia

Kauden päätösosakilpailun kaksi viimeistä alkuerää, semifinaalit ja finaali ajetaan sunnuntaina. Timmy Hansen, Andreas Bakkerud ja Kevin Hansen kamppailevat vielä keskenään tämän kauden maailmanmestaruudesta.

Rallin MM-sarjan päätösosakilpailu ajetaan ensi viikolla Australiassa. Katso alta Australian MM-rallin ennakkovideo.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja