Quantcast

Suomalaiskuskille uran ensimmäinen voitto rallin MM-sarjasta – ”Kärkyttiin kärjen tuntumassa ja tällä kertaa se kannatti”

Sastamalalainen Lauri Joona saavutti sunnuntaina ralliuransa ensimmäisen junioreiden MM-osakilpailuvoiton kauden toisessa osakilpailussa Kroatiassa.
Lauri Joona
Lauri Joona. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Voitto nosti Joonan junioreiden MM-pistetaulukon kärkeen.

– Oli kyllä aikamoinen kilpailu, haastavin ralli mitä olen ikinä ajanut! Kun tänne lähdettiin, en olisi voinut kuvitella, että pystyttäisiin olemaan ykkösiä, mutta niin siinä vaan kävi, iloitsi Joona kisan jälkeen.

Viikonlopun kisan käsikirjoitukseen vaikuttivat suuresti haastavat tieolosuhteet, rankkasateet, sumu, liukas asvaltti ja rengasstrategiat. Joutuipa järjestäjä jopa perumaan kaksi erikoiskoetta, toinen ulosajon ja toinen huonon näkyvyyden vuoksi.

– Kolmen nippuun oli tavoite, ja siinä pitkän aikaa kiikuttiin. Sitten vähän kaikki muuttui vielä viimeisenä päivänä, kun tuli vähän tekniikkaprobleemia ja ulosajoja muille. Niinpä noustiin sijoituksissa ihan ylös saakka. Se oli meidän kannalta totta kai hyvä, mutta harmittavaa kanssakilpailijoiden puolesta ja hyvä muistutus siitä, että ralli on muutakin kuin vauhtia, analysoi Joona.

Kroatian MM-ralli oli kauden ensimmäinen asvalttiralli, ja Joonalle uran ensimmäinen kestopäällystekisa nelivetokilpurilla. Myös testikilometrin Ford Fiesta Rally 3 -autolla märällä jäivät vähiin.

– Pystyttiin ajamaan tasaista vauhtia koko viikonloppu, ja saavutettiin yksi pohja-aika. Pysyttiin koko kisan ajan siinä kärjen tuntumassa niin sanotusti kärkkymässä ja tällä kertaa se kannatti. Mitään turhia riskejä ei kannattanut ottaa, ja se toi hyvän lopputuloksen, kertoi Joona.

– Tätä voittoa on kyllä odotettu. Iso kiitos kuuluu kartturi Mikael Korhoselle, tiimille ja kaikille yhteistyökumppaneille.

Lauri Joona ajaa toista kauttaan rallin junioreiden MM-sarjassa. Kausi on alkanut erinomaisesti, sillä kauden avauksessa Ruotsissa hän sijoittui toiseksi ja Kroatiassa sijoitus nousi vielä yhdellä. Näiden sijoitusten myötä Joona on MM-pistekärjessä yhdessä britti Jon Armstrongin kanssa.

Seuraavan kerran JWRC-pisteistä kilpaillaan toukokuussa Portugalissa.

JWRC-luokan lopputulokset:

1. Lauri Joona (FIN)    3.07.24,9
2. Robert Virves (EST)    +4.07,7
3. J-B Franceschi (FRA)    +5.28,6
4. Jon Armstrong (GBR)   +1.10.30,1
5. William Creighton (IRL) +1.12.55,6

JWRC pistetilanne, 2/5 osakilpailua

1. Lauri Joona 47
2. Armstrong  47
3. Virves   29
4. Creighton  27
5. Sami Pajari 25
6. Franceschi 15

Lue myös nämä

 • Uusimmat