Suomalaiskuskille raju pettymys EM-rallissa – ”Jos ensi kerralla teen samoin, lähden heti kotiin”

Teemu Asunmaa ajoi yhdenneksitoista Viron EM-rallissa.
Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Alavutelaisen kilpailu lähti väärille raiteille heti perjantain aika-ajoissa Asunmaan osuttua oikomisesteeseen johtaen rengasrikkoon ja 16. nopeimpaan aikaan. Lauantai kului auratessa reittiä.

– Oli tiedossa, millainen reitin avaajan paikka on tällaisissa kilpailuissa. Taistelutahto laantuu aika vahvasti, kun näkee ja tietää, ettei näillä asetelmilla pysty taistelemaan. Toisaalta, onhan se hienoa ajaa tällaisessa kisassa ensimmäisenä autona, TV-aika on ainakin taattu ja on siinäkin tavallaan jotain erityistä, Asunmaa naureskeli.

Sunnuntaiksi Asunmaa luovutti tien avaajan paikkansa kilpakumppaneilleen, mutta ero kärkeen oli venynyt jo saavuttamattomiin.

– Ei ollut kunnon fiilistä ajaa oikein missään vaiheessa, mutta kokeiltiin muutamia juttuja auton kanssa Suomen MM-rallia varten. Toki ainahan kilsakilometrit ovat hyödyksi, mutta missään vaiheessa ei pystytty ajamaan täysiä, eikä se pidä kisavirettä yllä. Jos ensi kerralla teen samoin kuin perjantaina, niin lähden saman tien kotiin, Asunmaa velmuili.

Asunmaan kausi jatkuu noin kuukauden kuluttua Jyväskylässä ajettavalla Suomen MM-rallilla, johon valmistautuminen aloitetaan heti alkavalla viikolla. Asunmaa on kaikesta huolimatta kiitollinen mahdollisuudesta kilpailla Viron EM-osakilpailussa.

– Seuraavat pari viikkoa menee auton huoltamisessa Jyväskylää varten, ja tämän jälkeen toki ajetaan hieman testiä. Suuret kiitokset yhteistyökumppaneillemme mahdollisuudesta ajaa täällä, järjestäjille hienoista puitteista, sekä meitä kannustaneille kotikatsomoissa ja reitin varrella, Asunmaa kiitteli.

Lue myös nämä

  • Uusimmat