Suomalaiskuskille komea voitto Italian rallisarjassa – saumat jopa mestaruuteen

Mikko Heikkilä juhli rallivoittoa Etelä-Euroopassa juhannuspäivänä.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Massimo Bettiol
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Heikkilä ja kartanlukija Kristian Temonen ajoivat voittoon Italian sorarallisarjaan kuuluvassa San Marinon rallissa. Suomalaiskuski nappasi ykköstilan lopulta 16,4 sekunnin marginaalilla ennen italialaista Tommaso Ciuffia.

Kilpailussa ajettiin kaikkiaan yhdeksän erikoiskoetta, joilla Heikkilä kellotti neljä pohja-aikaa italialaistiimi Step Five Motorsport -tiimin Toyota GR Yaris Rally2 -autolla.

– Tämä oli hyvä tapa viettää juhannusta. Ajo ei ollut missään kohtaa ihan huippuluokkaa, mutta se riitti voittoon, mikä on totta kai hyvä juttu, Heikkilä iloitsi.

– Tietysti kun kyseessä ei ole meidän pääsarja, niin ei tullut otettua mitään hullun yrkkää. Italian sarja on ahdistanut viimeisen kahden osakilpailun ajan, niin mukavaa, että meni näin, nurmijärveläinen lisäsi.

San Marinon soratiet toivat Heikkilälle hyvää kokemusta paikallisista olosuhteista. Heikkilän mukaan hän löysi kalustoonsa hyvin toimivat säädöt.

– Reitti oli upeaa, aika hidasta ja teknistä tietä, mutta hyvää oppia ajaa tällaisiakin pätkiä. Yllättävän liukasta oli, vaikka tiet putsautuivat, joten ne pysyivät liukkaina ja ikään kuin yllättivät koko ajan. Mutta hieno reissu kaiken kaikkiaan ja hyvää oppia tämän tyylisistä teistä.

Heikkilä nousi Italian sorarallisarjan pistetaulukossa toiseksi. Ykkösenä on Ciuffi, jolla on kolmen pisteen etumatka suomalaiseen. Sarjassa ajetaan vielä kaksi osakilpailua, joten Heikkilällä on saumat mestaruuteen, mikäli hän osallistuu syksyllä viimeisiin osakilpailuihin.

Seuraavaksi Heikkilä kilpailee Viron EM-rallissa 5.-7. heinäkuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat