Suomalaiskuskilla suunnitelmissa iso isku rallin MM-sarjassa – ”Kauden kohokohdat ovat edessä”

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen ovat valmiina kauden kolmanteen MM-osakilpailuunsa.
Reeta Hämäläinen ja Emil Lindholm
Reeta Hämäläinen ja Emil Lindholm. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toksport WRT:n Skoda Fabia Rally2 Evo on testien jälkeen hyvissä säädöissä, ja kaikki on valmista tulevaan.

Rallin MM-sarjassa WRC2-luokan MM-pisteissä yhdeksäntenä ajavat Lindholm ja Hämäläinen ajoivat Toksport WRT-tiimin kanssa ralliin valmistavat testit maanantaina Virossa. Lindholm kertoo, että testeissä he lähinnä hienosäätivät itsensä reilun kuukauden ajotauon jälkeen tarvittavaan rallimoodiin.

– Edessä on erilainen kilpailu kun esimerkiksi viimeksi ajamamme Pohjanmaan SM-ralli. Viron MM-rallissa hiekkaiset tiet perinteisesti syöpyvät hieman urille, ja näissä urissa pitäisi viikonlopun aikana pystyä menemään kovaa. Mitään radikaalia automme säätöihin ei tarvitse tehdä. Testeissä autoomme oli hyvä fiilis koko ajan, Lindholm kertoo.

Viron MM-ralli on suomalaiskaksikolle kauden kolmas MM-osakilpailu. WRC2-luokan MM-pisteiden ohella Lindholm kilpailee luokan sisällä alle 30-vuotiaiden kuljettajien mestaruudesta (WRC2 Junior), jonka pistetaulukossa Lindholm ajaa tällä hetkellä kuudentena. Suomalaiskuljettajan edellä olevilla kilpailijoilla on pisteet laskettuna 3–4 MM-rallista Lindholmin kahta MM-osakilpailua vastaan. Sarjassa saa ajaa seitsemän MM-osakilpailua, joista kuuden parhaan tulos huomioidaan loppupisteisiin.

Lindholm ja Hämäläinen kilpailevat Skodallaan myös WRC2-luokan tiimien MM-pisteistä Toksport WRT 2:ssa, joka taistelee ennen Viron MM-rallia sarjassa jaetulla toisella sijalla. Myös Skodalla kilpaileva sisartalli Toksport WRT 1 johtaa sarjaa ylivoimaisesti.

– Menestyminen WRC2-luokan mestaruussarjassa on tärkeä tavoite, mutta yhtä tärkeätä meille ja Skoda Motorsportille on menestyä WRC2 Junior- ja tiimien mestaruussarjoissa. Olemme Toksport WRT 2 -tiimin ainoa osallistuja Virossa, joten meiltä odotetaan täältä tärkeitä MM-pisteitä myös tiimien väliseen mestaruustaisteluun.

– Molempien sarjojen pistetaulukossa meillä on vasta kaksi MM-rallia alla, joten tilanteemme MM-sarjassa on varsin avoin. Hyville sijoille ja ihan sarjan kärkeen asti on hyvät mahdollisuudet. Edessä on viikonloppu, jota itse odotan kovasti, Lindholm toteaa.

Viron MM-rallissa WRC2-luokassa odotetaan suomalaismenestystä. Suomalaiskuljettajia haastamaan starttaa luokan hallitseva mestari Skodan Andreas Mikkelsen.

– Suomalaiskuljettajia (8) on viikonlopun rallissa lähes yhtä paljon kuin virolaisia (10). Jos Virossa aikoo menestyä, ei maaliin voi vain körötellä. Hyväksi havaittu strategia on lähteä ensimmäisille pätkille tunnustelemaan omaa vauhtia ja riskitasoa, ja verrata sitä muihin. Ja sen jälkeen säätää oma vauhti sen mukaan, mikä tuntuu vallitseviin olosuhteisiin järkevältä, Lindholm summaa.

– Rallissa toiseen kertaan ajettavat erikoiskokeet ovat todennäköisesti ratkaisevassa roolissa. Pitää aika nopeastikin reagoida, jos tiet kuluvat vauhdilla. Eteen voi tulla yllättäviäkin tilanteita.

Lindholm suunnittelee kunnon iskua mestaruustaistossa, kun luvassa on peräjälkeen kaksi erittäin nopeaa sorakisaa.

– Edessä ovat mieleiset MM-osakilpailut. Viron MM-ralli ja perään Suomen MM-ralli. Tässä ollaan rakentamassa muutaman viikon sisällä kuljettajan näkövinkkelistä kauden kohokohtaa, Lindholm muistuttaa.

Viron MM-ralli käynnistyy torstai-iltana ajettavalla yleisö-EK:lla.

Katso alapuolelta, mitä Viron MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat