Suomalaiskuski teki kipeän ratkaisun EM-rallissa – ”Ei olisi voitu saavuttaa muuta kuin vahinkoa”

Mikko Heikkilä joutui keskeyttämään Viron EM-rallin oltuaan pitkään kiinni palkintosijassa.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sunnuntaiaamun toisella erikoiskokeella hypyn alastulon jälkeiset ongelmat maksoivat nurmijärveläiselle rutkasti aikaa, ja päätös keskeytyksestä tehtiin heinäkuun puolivälin Latvian MM-rallia ajatellen.

Step Five Motorsport-tiimin Toyotaa ohjastava Heikkilä ja kartanlukija Kristian Temonen olivat pitkään rallissa kolmantena. Kaksikko lähti kilpailun päätöspäivään neljänneltä sijalta. Aamun avauspätkän jälkeen ero kolmostilaan oli vain 4,3 sekuntia, mutta päivän toisella pikataipaleella homma meni pilalle.

– Auto sammui hypyn alastulossa, eikä lähtenyt millään käymään. Käytin auton virrat pois päältä ja tämän jälkeen moottori virkosi, mutta ajeltiin kuitenkin rauhakseltaan pätkän maaliin. Hävittiin paljon siinä käynnistellessä, ja tipuimme seitsemännelle sijalle, Heikkilä kertoi.

Heikkilän ero kolmanteen sijaan venyi parista sekunnista liki minuuttiin ongelman seurauksena. Nurmijärveläiskuljettaja teki ison ratkaisun huoltotauolle tultaessa.

– Oli järkevämpi jättää leikki kesken, emme olisi voineet saavuttaa enää muuta kuin korkeintaan vahinkoa. Kun emme kerää sarjan pisteitä, niin ei haluttu lähteä ottamaan tarpeettomia riskejä nelossijasta, muttei myöskään haluttu ajaa hissukseenkaan pätkiä läpi. Näin varmistamme, että pääsemme lähtemään Latvian MM-ralliin kahden viikon kuluttua, Heikkilä valotti.

Seuraavana kilpailuna Heikkilän kalenterissa on Latvian MM-ralli alle kahden viikon kuluttua.

– Nollataan tänään ja katsotaan huomenna uusin silmin asioita. Otetaan täysi valmistautuminen Latviaan ja pyritään olemaan kovassa iskussa siellä, Heikkilä mietti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat