Suomalaiskuski täysin sähköiseen rallisarjaan – ”Auto oli positiivinen yllätys”

Rallin SM-sarjasta tuttu Kalle Markkanen kilpailee tällä kaudella Saksassa ja Keski-Euroopassa ADAC Opel e-Rally Cup -sarjassa, jossa ajetaan täysin sähköisillä Opel Corsa-e Rally -kilpureilla.
Kalle Markkanen
Kalle Markkanen kilpailee sähköllä toimivalla Opel Adamilla. Kuva: Kalle Markkasen tiedotus
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Opelin sähkösarja järjestettiin ensimmäisen kerran viime vuonna Saksassa. Nyt sarja laajenee entisestään, sillä osakilpailuja ajetaan myös Hollannissa, Ranskassa ja Itävallassa.

Kauden avaava Sulingen-ralli on ohjelmassa jo tulevana viikonloppuna.

– Ajoimme viime viikonloppuna yhdeksän erikoiskokeen testikilpailun Saksan Sulingenissa. Auto oli positiivinen yllätys, vaikka onhan se tietenkin kokonaan eri laji R5 kilpa-auton jälkeen, Markkanen kertoo tiedotteessaan.

Markkanen, 23, sijoittui viime vuonna rallin SM-sarjan SM1-luokassa kahdeksanneksi. Nyt hän kohtaa uudenlaisen haasteen kotimaan rajojen ulkopuolella.

– Sarja ajetaan kokonaan asvaltilla ja se onkin yksi tärkeimmistä perusteluista osallistumisellemme. Olen aina tykännyt ajaa asvaltilla ja nyt siitä tulee hyvää kokemusta useammasta eri maasta. Täyssähköautolla ajaminen vaatii tarkkoja ajolinjoja ja maltillista risteysajoa, jotta vauhti pysyy yllä koko ajan. Se on hyvää harjoitusta asvaltille, Markkanen pohjustaa.

Kristian Temonen on toiminut viime kausina Markkasen kartanlukijana, mutta nyt kuskin viereen tulee pikakomennuksella entuudestaan tuttu Kim Lehtola.

– Kristianille tuli henkilökohtainen este ja sain houkuteltua Kimin mukaan viikon varoitusajalla. Nuotti on muuttunut aika paljon siitä, kun olemme Kimin kanssa viimeksi ajaneet, mutta hyvin ne tuntui sieltä tulevan heti testikilpailussa.

Perjantaina käynnistyvässä Sulingen-rallissa Markkasella on selätettävänään kymmenen erikoiskoetta.

– Siitä tulee tosi mielenkiintoista. Meille siellä on tietenkin paljon uutta ja tavoitteemme onkin ajaa pätkille puhtaat linjat ja tehdä ehjä kokonaissuoritus. Katsotaan, mihin vauhti ensimmäisessä asvalttirallissa sitten riittää.

Opel e-Rally Cupissa ajetaan tällä kaudella seitsemän osakilpailua.

Lue myös nämä