Suomalaiskuski onnistui vihdoin rallin EM-sarjassa – ”Kaikkensa sai antaa!”

Mikko Heikkilä ja kartanlukija Kristian Temonen sijoittuivat toiseksi lauantaina päättyneessä Ruotsin EM-rallissa.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: FLAT-OUT media agency
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kyseessä on kaksikon ensimmäinen podium rallin EM-sarjassa Step Five Motorsportin kanssa. Vaikka nurmijärveläiskuljettaja on useasti ollut niin podiumissa kuin voitossakin kiinni, on onnistuminen Ruotsissa Heikkilän ensimmäinen EM-podium sitten Latvian EM-rallin vuonna 2022.

Kyseessä on myös kartanlukija Temosen ensimmäinen palkintosija rallin EM-sarjassa.

– Mukavaa saada pitkästä aikaa sellainen ralli, ettei ollut mitään ulkoisia häiriötekijöitä. Kaikki pelasi ihan viimeisen päälle; tiimi toimi, auto toimi ja renkaat purivat. Parin pop-off -venttiilin avautumisen lisäksi ei yhtään ongelmaa, Heikkilä summasi.

– Pitkästä aikaa sai ajaa niin, että kaikki oli täysin itsestä kiinni. Tiukin ralli missä olen ollut mukana, erot olivat koko ajan nolla piste jotain, ja kaikkensa sai antaa, Heikkilä jatkoi.

Heikkilä aloitti kilpailun varovaisesti yleisöerikoiskokeella ollen vasta 16. nopein. Vahvat erikoiskoeajat perjantaina nostivat Toyota-kuljettajan päivähuollon jälkeen kolmanneksi. Perjantai-illan ja lauantain aikana Heikkilä vakiinnutti paikkansa kolmantena äärimmäisen tasaisessa kilpailussa.

Rallin päättäneellä Power Stagella kilpakumppani Hayden Paddon kuitenkin kärsi rengasrikosta, joka nosti suomalaiskuljettajan toiseksi korkeimmalle korokkeelle. Viimeinen pätkä tarjosi rutkasti draamaa, kun myös kolmostilasta Heikkilää vastaan taistellut EM-sarjan kärkimies Mathieu Franceschi kaatoi autonsa.

-Jos saisin päättää niin oltaisiin oltu kolmantena, en hirveästi tykkää viimeisen pätkän rengasrikoista kellekään. Pahoittelut Haydenille sekä Mathieu Franceschille viimeisen erikoiskokeen tapahtumista. Ei hävetä yhtään jäädä kolmanneksi Oliverille (Solberg) ja Haydenille ajamalla, molemmat ovat todella kovia kuskeja ja Oliver vielä kotiteillään, Heikkilä kertoi.

Toyota GR Yaris Rally2 -autoon täksi kaudeksi vaihtanut Heikkilä testasi ahkerasti ja onnistuneesti ennen Ruotsin osakilpailua, ja ahkera työ palkittiin. Katseet on käännetty jo seuraavia kilpailuita kohti, sillä nurmijärveläiskuljettajan kilpailukalenteriin kuuluvat Viron EM-rallin lisäksi muun muassa Suomen MM-ralli.

– Auto pelasi moitteetta ja vihdoin tuntui siltä, että tällähän voi tehdä ihan mitä ikinä haluaa. Isot kiitokset Toyotan insinööreille FelixilleLewisilleSteffanille, ja Owenille. He jeesasivat kovasti tätä rallia varten. Iso kiitos myös Step Five Motorsportille ja Michelinille, kaikki meni paremmin kuin hyvin heidän puoleltaan, sekä kaikille yhteistyökumppaneilleni tämän mahdollistamisesta, Heikkilä kiitteli.

– Kolmen viikon kuluttua jatketaan EM-sarjaa Virossa ja tavoitteet ovat samat. Yritetään podiumille ja mahdollisimman korkealle. EM-sarjassa on sen verran tasaista ja taso on korkea, ettei täällä ihan pienellä pärjää, Heikkilä.

Mikko Heikkilän kilpailukausi jatkuu ennen Viron EM-rallia Italian sorarallisarjan kauden neljännellä osakilpailulla, San Marino -rallilla, 21.-22. kesäkuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat